Türkiye Fİnans'tan ortaklara kar payı yok!

Türkiye Fİnans'tan ortaklara kar payı yok!

2014 yılını 334 milyon TL net kar ile kapatan Türkiye Finans, hissedarlarına kar dağıtmayacak..

Türkiye Fİnans'tan ortaklara kar payı yok!
16px
24px
01.04.2015 12:09
ABONE OLgoogle
Türkiye Finans’ın 24. Olağan Genel Kurul Toplantısı, hissedarların da katılımıyla gerçekleşti. 2014 yılı faaliyet raporunun sunulduğu toplantıya Türkiye Finans Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, Türkiye Finans Yönetim Kurulu ve Denetim Komitesi Üyesi Oğuz Kayhan katıldı. Toplantıda ayrıca 2014 yılına ilişkin Bağımsız Denetim Kuruluşu Raporu da okundu ve değerlendirildi.

Açılışın ardından Başkanlığın oluşturulması ile başlayan toplantıda, 2014 yılı finansal tablolarının okunmasından sonra Türkiye Finans’ın 2014 yılı mali durumu değerlendirildi. Banka’nın 2014 yılı karının ortaklara dağıtılmayarak olağanüstü yedek akçe olarak ayrılmasına karar verildi.

2014 yılı Bilanço ve Gelir-Gider Tablosunu değerlendiren Türkiye Finans Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak konuşmasında; Banka’nın finansal alanda istikrarlı bir büyüme performansı sergilemeye devam ettiğinin altını çizerek yılı 334 milyon TL net kar ile başarıyla tamamladıklarını belirtti. Boydak ayrıca, aktif büyüklüğü 2013 yılsonuna göre yüzde 33,3 artışla 33 milyar TL’ye ulaşan Banka’nın yıl içindeki performansından çok memnun olduğunu ifade etti.

Mustafa Boydak ayrıca, “2015 yılı içinde Bankamız 500 milyon dolar sermaye benzeri kredi kullanmayı planlıyoruz. Bunun 100 milyon dolarlık kısmını 31 Mart 2015 tarihinde ana ortağımız National Commercial Bank’tan (NBC) temin edeceğiz. Bu kredi ile sermaye yeterlilik rasyomuz daha da güçlenmiş olacaktır” dedi.

Mali durumdaki bu olumlu gidişatın ve sürdürülebilir bankacılık faaliyetlerinde gösterilen üstün başarının mimarları olarak başta Banka üst yönetimi olmak üzere tüm çalışanlara teşekkürlerini ileten Boydak, hissedarlara Türkiye Finans’ın 2015 yılında da büyük başarılara imza atacağının müjdesini verdi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde