Türkiye, 2010'da yüzde 8 büyüdü

Türkiye, 2010'da yüzde 8 büyüdü

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisinin 2010'da yüzde 8 büyüdüğünü, kamu maliyesinin iyi durumda olduğunu söyledi.

Türkiye, 2010'da yüzde 8 büyüdü
16px
24px
11.02.2011 08:42
ABONE OLgoogle

Şimşek, Birleşik Arap Emirlikleri'nde katıldığı toplantıda, "Türk ekonomisinin temelleri çok güçlü olduğu için 2010'da çok güçlü bir toparlanma gördük; büyümenin yavaşlayarak bu yıl yüzde 5 seviyelerinde gerçekleşmesini öngörüyoruz." dedi. Petrol fiyatlarıyla ilgili de değerlendirmede bulunan Şimşek, ekonominin mevcut petrol fiyatlarını kaldıracak güçte olduğunu kaydetti.

Şimşek, "Yüksek petrol fiyatı daha yüksek cari işlemler açığı demek, muhtemelen yüksek enflasyon ve düşük gayri safi yurtiçi hasıla demek; ama biz ekonominin mevcut petrol fiyatıyla baş edebileceğini düşünüyoruz." diye konuştu.

Şimşek, Türkiye'nin finansal durumunun iyi olduğunu tekrarlayarak, net kamu borcunun GSYH'ye oranının AB ülkelerindekinin yarısından az altında olduğunu belirtti. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, aralık ayında yaptığı açıklamada, brüt kamu borcunun GSYH'ye oranının 2010'da yüzde 41,4 ile öngörülenin altında olacağını açıklamıştı

Bakan, Türkiye'nin mevcut kredi notlarının, olması gereken seviyenin altında olduğunu da belirtti ve ekledi: "Piyasalar Türkiye'yi BBB ya da A- olarak fiyatlıyor; önemli olan piyasanın nasıl fiyatladığıdır. Ama tabii ki, derecelendirme kuruluşları notumuzu artırırsa bundan memnun oluruz." Türkiye'nin mevcut notları Fitch'e göre BB+ ile yatırım yapılabilir seviyenin bir basamak altında bulunuyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde