Turkcell’liler yurtdışında 32 kat daha fazla internete girdi

Turkcell’liler yurtdışında 32 kat daha fazla internete girdi

Turkcell’in “Tarifen Yurt Dışında Geçerli” özelliği müşterilerinden yoğun ilgi gördü. 2015 ve 2016 yıllarında Ramazan bayramlarında yurt dışındaki internet kullanım oranı baz alındığında 32 kat artış görüldü.

Turkcell’liler yurtdışında 32 kat daha fazla internete girdi
16px
24px
26.08.2016 12:09
ABONE OLgoogle
Turkcell’in müşterilerine sunduğu, Türkiye’de kullandıkları paketleri yurt dışında kullanabilme imkanı, sesli arama ve data kullanım rakamlarına olumlu yansıdı. Günlük ek 12.90 TL ücret karşılığında yararlanılabilen hizmet sayesinde Yurt dışı kullanımlarında rekorlara imza atıldı. 

Bu yılın Ramazan Bayramı’nda, geçen yıla göre yurt dışındaki kullanıcı sayısı 7 kat artış gösterdi. Geçen yıla göre, yurt dışı telefondan internete girme oranı ise 32 kat artış gösterdi. 

Uluslararası dolaşım rakamlarına bakıldığında bayramda Turkcell abonelerinin en çok data kullandıkları ülke Yunanistan oldu. Yunanistan’ı, sırasıyla KKTC, ABD ve İtaya izledi.
 
Turkcell abonelerinin yurt dışında en çok konuşma gerçekleştirdiği ülke ise KKTC oldu. Kıbrıs’ı, Yunanistan, ABD ve S.Arabistan takip etti. 

Fiyatı ne olursa olsun tarifeniz yurt dışında da geçerli 
 
Turkcell müşterilerinin yararlanabileceği tarifen yurt dışında da geçerli özelliği, Türkiye’de geçerli olan tarifelerin yurt dışında günlük ek 12.90 TL ödeyerek kullanılabilmesine imkan tanıyor. Kullanım yapılmayan günler için herhangi bir ücret tahsil edilmiyor. “Tarifen Yurt Dışında Geçerli” özelliğinden yararlanabilmek için tarifenizin fiyatından bağımsız olarak; sadece internet, dakika ve SMS’i bir arada içermesi yeterli oluyor.
 
4.5G tarifelerindeki müşteriler ve Turkcell Platinum müşterileri tarifelerini ek hiçbir işlem yapmadan yurt dışında da kullanabiliyorken, diğer tarifelerdeki Turkcell’lilerin ilk yurt dışına çıkışlarında SUPER YURTDISI yazıp 2200’a SMS göndermeleri yeterli oluyor. Turkcell müşterileri ilk kullanım sonrası her yurt dışı seyahatlerinde bu özellikten otomatik olarak yararlanabiliyor.
 
BİP kullananlar yurt dışından tamamen ücretsiz görüşüyor
 
Turkcell mühendisleri tarafından geliştirilen ve dünyada 200’e yakın ülkede kullanılan BİP ile yurt dışında 250 dk (100 MB) ücretsiz görüşme imkanından faydalanan kullanıcı sayısı son 3 ayda 4 katına çıktı. Bayramda yurt dışına çıkanların çoğunluğu Türkiye’deki yakınlarını görüntülü ya da sesli arayarak bayramlarını kutladı. 4.5G’nin de devreye girmesiyle birlikte Kurban Bayramı’nda BİP üzerinden görüşmenin daha da artması bekleniyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde