Turkcell jeneratörleri konuşturuyor

Turkcell jeneratörleri konuşturuyor

Turkcell ve Kırcı Grup, jeneratör sektöründe öncü nitelikte bir iş birliğine imza attı.

Turkcell jeneratörleri konuşturuyor
16px
24px
29.05.2013 10:06
ABONE OLgoogle

Turkcell ve Kırcı Grup, jeneratör sektöründe öncü nitelikte bir iş birliğine imza attı. Bu iş birliği ile Kırcı Grup, müşterilerine sunduğu, yenilikçi Jeneratör kiralama hizmet modelini Turkcell’in makineleri konuşturan teknolojisiyle daha da güçlendirecek.

Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell ve 20 yıllık tecrübesiyle jeneratör kiralama, satış ve servis konusunda sektörün lider markası Kırcı Grup, güçlerini “kesintisiz enerji” için birleştirdi.

Kırcı Grup’un mobil jeneratörleri, bundan böyle makineler arası iletişim (M2M) teknolojisi ile donatılacak. Jeneratörler arasındaki parametrik verilerin aktarılmasında kullanılacak M2M hat sayısının Yenilikçi Kiralama Hizmet Modeli sayesinde hızla artarak 5.000’e ulaşması hedefleniyor.  Jeneratörlere yerleştirecek M2M hatları, merkezi sisteme her türlü arıza ve aksaklık bilgisini anında ileterek sorunun mümkün olan en kısa süre içerisinde çözülmesini sağlıyor.

Turkcell aynı zamanda Kırcı Grup’a ses hatları ve Araç Takip hizmeti de sunarak da operasyonel süreçlerine katma değer sağlıyor. 

Selen Kocabaş: Kırcı Grup ile hayata geçirdiğimiz bu proje, teknoloji-sanayi iş birliği ile sağlanan fayda adına çok önemli bir örnek teşkil ediyor.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, konuyla ilgili açıklamasında Kırcı Grup ile yaptıkları iş birliğinin, yalnızca bu iki firmayı değil çok daha geniş bir ekosistemi ilgilendirdiğini vurguladı. Kocabaş, değerlendirmesinde şunları söyledi: 

“Kesintisiz enerji, endüstriyel üretim başta olmak üzere pek çok sektör için kritik değer taşıyan bir konu. Kırcı Grup, uzun yıllardır bu alanda hizmet vererek çok geniş bir ekosistemde iş süreçlerinin aksamasını ve bu aksamadan kaynaklı maddi kayıpları engelliyor. Turkcell iş birliği ile M2M teknolojisinin sağladığı imkânlar sayesinde Kırcı Grup’tan hizmet alan geniş müşteri ağının risk düzeyi en alt seviyeye çekiliyor. Jeneratörler için Kiralama gibi yenilikçi bir Hizmet Modeline de M2M teknolojisi sayesinde hayata geçebilmiş oluyor. Kırcı Grup ile hayata geçirdiğimiz bu proje, teknoloji-sanayi iş birliği ile sağlanan fayda adına çok önemli bir örnek teşkil ediyor.” 

Turkcell M2M teknolojileri ile  %60’a varan tasarruf sağlıyoruz

Kırcı Grup Genel Müdürü Andaç Tulgarlar ise “Turkcell ile çalışarak işimizi farklı bir noktaya taşıyoruz. Artık jeneratörlerimizi kiralıyoruz. Turkcell teknolojileri sayesinde kiralama modelimizde işimiz, yeni bir boyut kazanıyor ve yepyeni bir alan açılıyor. Turkcell M2M teknolojileri ile jeneratörlerimizi uzaktan yöneterek arıza ve kontrol işlemleri için sahaya 40% daha az personel gönderiyoruz ve böylece sahaya giden personelimizle ilgili maliyetlerimizde yılda 50-60% tasarruf sağlıyoruz” dedi. 

M2M nedir?

Makineler Arası İletişim (Machine To Machine-M2M), cihazlara takılan özel bir SIM kart sayesinde, cihazların uzaktan izlenmesini, yönetilmesini ve birbiriyle iletişim kurabilmesini sağlayan bir teknoloji. Kullanım alanının genişliği ve iş modellerinde yarattığı değişiklikler nedeniyle M2M, hem bireylerin hem de şirketlerin hayatını ciddi biçimde değiştiriyor. Şu anda en önemli kullanım alanı haline gelmiş olan Araç Takibinin yanında sağlık alanında Tıbbi Otomasyona ve akıllı ev aletlerine kadar sayısız alanda kullanılma potansiyeline sahip ve birçok alanda şimdiden kullanılmaya başlamış durumda. Sayaç okuma, lojistik, finansal hizmetler tarafında POS ve ATM’ler ve hatta yazarkasalar, tarım ve hayvancılık, güvenlik bağlantılı binalar M2M’nin yükseliş gösterdiği alanlar.

 Turkcell’in makineleri konuşuyor

POS cihazları, buzdolabı ve otomatlar, evlerdeki güvenlik sistemi ve klimalar, araç, kamyon, tekne, tren, bisiklet ve helikopter, sera, çiftlik, kümes ve tarlaların sulama sistemleri ve sayaçlar olmak üzere1,2 milyondan fazla makine şu anda Turkcell M2M Teknolojisi ile izleniyor ve yönetiliyor.

Turkcell Akıllı Araç çözümleri

Akıllı Araç; saha satış ve dağıtım ekibi olan ve maliyetlerini düşürmek isteyen şirketler için ideal bir çözüm. Turkcell Akıllı Araç çözümleri ile harita üzerinde araçlarınızın anlık olarak; konumu, yönü, hızı, hız limiti aşımı, rota dışı seyahatler bildirimi, bölge giriş/çıkış bilgisini görebilirsiniz. Özel raporlama ve yönlendirme ile verimlilik artışı, yakıt ve yıpranma maliyetlerinin azalması, araç ve sürücü performanslarında da belirgin artış sağlayabilirsiniz.​ Bu çözüm sayesinde araçların ortalama aylık veya günlük kaç kilometre yol yaptığını görüp ortalamanın üzerindeki kullanımların gerçekten amacına uygun olup olmadığı inceleyebilirsiniz.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde