Turkcell'in Rus ortağı mahkemeye başvurdu

Turkcell'in Rus ortağı mahkemeye başvurdu

Rus Altimo, Çukurova'nın Turkcell hisselerini geri almak için yapacağı ödemede son tarih belirlenmesi için Privy Council'e başvurdu

Turkcell'in Rus ortağı mahkemeye başvurdu
16px
24px
13.12.2013 16:38
ABONE OLgoogle
Turkcell'in hissedarı Rus Altimo, Çukurova Holding ile şirketin kontrol hisselerine ilişkin davada, Çukurova'nın Altimo'ya yapacağı ödeme için son tarih belirlenmesi konusunda davayı gören İngiltere Yüksek Mahkemesi'ne (Privy Council) başvururken, mahkeme bu talebi 2014 yılının Ocak-Nisan döneminde ele alacak.
 
İki hissedar arasında uzun yıllardır devam eden dava sürecinde Privy Council, 9 Temmuz tarihinde Çukurova'nın 60 gün içinde Altimo'ya 1.57 milyar dolar ödeyerek, Turkcell'deki kontrol paylarını geri alabileceğine karar vermişti.
 
Çukurova Holding, diğer hissedar TeliaSonera'nın Altimo ile ortak hareket ettiğini ve İskandinav grubun New York Bölge Mahkemesi'nde Turkcell hisseleri için aldırdığı tedbir kararını temyiz etmesini gerekçe göstererek, Privy Council'den ödeme için süre uzatımı istemişti.
 
Privy Council Temmuz ayı sonunda süre uzatımını kabul ederken, 1 Aralık 2013 tarihinden sonra, son tarih belirlenmesi için tarafların talepte bulunmasına izin vermişti.
 
Reuters'ın sorusu üzerine Privy Council'den yapılan açıklamada, "Alfa Telecom Turkey (Altimo) son tarih belirlenmesi için başvurdu. Bu başvuruya Çukurova tarafından itiraz edileceğini beklediğimiz için bu konuyu bir sonraki dönem olan Ocak-Nisan ayları arasında ele alacağız" denildi.
 
Privy Council, mahkeme heyetinin başvuruyu ne zaman ele alacağının henüz netleşmediğini belirtti.
 
Turkcell'in iki ana hissedarı arasında devam eden dava süreci, ülkenin en büyük mobil operatörünün yönetim kurulu yapısının belirlenmesi, temettülerinin ödenmesi ve büyüme stratejisinin oluşturulması gibi kritik konuların önünde engel oluşturuyor.
 
Turkcell hisseleri saat 1520'de yüzde 0.42 primle 12.05 liradan işlem görüyor. 
 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde