Turkcell için gözler Sermaye Piyasası Kurulu'nda

Turkcell için gözler Sermaye Piyasası Kurulu'nda

İki genel kurulunu toplayamayan Turkcell ’de Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) atacağı adımlar merakla bekleniyor.

Turkcell için gözler Sermaye Piyasası Kurulu'nda
16px
24px
03.08.2013 11:46
ABONE OLgoogle

İki genel kurulunu toplayamayan Turkcell ’de Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) atacağı adımlar merakla bekleniyor. SPK’nın Yatırımcı Tazmin Merkezi’ni (YTM) devreye sokmasına ilişkin torba yasa dün Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

SPK hem atanamayan üyeler için atama yapabilecek hem de temettü için harekete geçebilecek. SPK’nın Turkcell’de öncelikle iki bağımsız üye daha atama yapması ve en azından yönetim kurulunu çalışır hale getirmesi bekleniyor.

 Yönetimde üç üye var

 7 kişilik Turkcell yönetim kurulunda 4 üyenin görev süresi sona ermişti. Turkcell’de şu anda sadece SPK’nın atadığı üç bağımsız üye bulunduğundan yönetim kurulu toplanamıyor. Turkcell’de Colin Williams, Gülsün Nazlı Karamehmet Williams, Alexey Khudyakov ve Karin Eliasson’un görev süreleri bitmişti.

SPK da 12 Mart’ta Ahmet Akça, Atilla Koç ve Hilmi Güler’i bağımsız üye olarak atamıştı. 2 üye daha atanırsa toplantı için aranan 5 üye şartına ulaşılabilecek. Bunun için öncelikle kısa sürede SPK’nın 2 bağımsız üyeyi atamasına kesin gözüyle bakılıyor. SPK’nın bu adımı atması Turkcell’de yönetimin karar almasının yolunu açacak.

 Garanti Yatırım Analisti Halil İbrahim Kahve, yasanın yürürlüğe girmesinin Turkcell’in önünü açtığını ve düğümü çözeceğini söyledi. YTM’nin devreye girmesi süreciyle ilgili Kahve, ilk etapta 2010, 2011 ve 2012 bilançolarının onaylanmasını gündeme getirebileceğini, YTM’nin şirketin işleyişine çok da müdahale edeceğini tahmin etmediğini kaydetti. Halil İbrahim Kahve, 2010 yılı temettüsünün dağıtılmasına karar verilebileceğini işaret etti.  (Radikal)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde