Turkcell'den genel kurul açıklaması

Turkcell'den genel kurul açıklaması

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Colin Williams, genel kurul tartışmalarına son noktayı koydu

Turkcell'den genel kurul açıklaması
16px
24px
26.05.2011 08:15
ABONE OLgoogle

Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş., Yönetim Kurulu Başkanı Colin Williams tarafından, mevcut kanuni denetçilerin bir sonraki genel kurul toplantısına kadar görevlerine devam ettiklerinin tespiti veya mahkemece bir kanuni denetçi atanması talebiyle açılan davanın duruşmasında mahkemenin, ''olağanüstü genel kurul toplantısına kadar mevcut kanuni denetçilerin görevlerinin devam ettiğinin tespitine'' karar verdiğini bildirdi.

     Ayrıca, şirket hissedarlarından Sonera Holding BV'nin, olağanüstü genel kurulun toplantıya çağrılması için kendilerine yetki verilmesi talebiyle açtığı davanın duruşmasında, mahkemece 'davanın ön şart yokluğundan reddine' karar verildiği de duyuruldu.

     Turkcell'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, Genel Kurul ile ilgili açılan davalar hakkında bilgi verildi.

     Açıklamada şöyle denildi:
     ''Şirketimizin 21 Nisan 2011 tarihli Olağan Genel Kurul toplantısında kanuni denetçi seçilememiş olması dolayısıyla şirketimiz Yönetim Kurulu Başkanı Colin Williams tarafından, mevcut kanuni denetçilerin bir sonraki genel kurul toplantısına kadar görevlerine devam ettiklerinin tespiti veya mahkemece bir kanuni denetçi atanması talebiyle açılan davanın duruşmasında mahkemece, 'olağanüstü genel kurul toplantısına kadar mevcut kanuni denetçilerin görevlerinin devam ettiğinin tespitine' karar verilmiştir. 

     Ayrıca, Şirketimiz hissedarlarından Sonera Holding BV'nin, olağanüstü genel kurulun toplantıya çağrılması için kendilerine yetki verilmesi talebiyle açtığı davanın duruşmasında, mahkemece 'davanın ön şart yokluğundan reddine' karar verilmiştir.'' 

     Açıklamada, konu ile ilgili olarak kamunun bilgilendirilmesi gereken bir hususun gerçekleşmesi durumunda kamuya duyuru yapılacağı da belirtildi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde