Turkcell'den abonelerine sekreter tuzagı

Turkcell'den abonelerine sekreter tuzagı

Turkcell'in telesekreter servisine büyük tepki. Paket kapsam dışı tutulan sekreter servisi kısa süreli bip sesinden sonra ücretlendiriliyor.

Turkcell'den abonelerine sekreter tuzagı
16px
24px
23.12.2019 17:07
ABONE OLgoogle

Sekreter servisi TURKCELL hat kullanan müşterileri mağdur ettiği gibi haksız fatura tutarı ödemeye mahkum ettiği iddia ediliyor.Bu konuda çok sayıda şikayet sosyal medyada yer almaya başladı..

Uygulama nasıl işliyor

TURKECELL hattınızdan birini aradığınızda karşı tarafa ulaşamadıysanız otomatikman sistem sizi telesekretere yönlendiriyor ve ”aradığınız kişiye sözlü mesaj bırakmak istediğinizde dakikası 1,69 TL üzerinden mesaj bırakabilirsiniz “ şeklinde bir uyarı ile karşılaşıyorsunuz ve size mesaj bırakmak isterseniz 1’e 2’e basın demeden ve onayınızı almadan otomatik bip sesi geliyor.

Yanlışlıkla “operatör ne diyor” diye dinlemede kalırsanız veya telefonu geç kapatma gibi bir alışkanlığınız var ise –ki yaşlı ve çocuklarda bu alışkanlık çok yaygın- bir sonraki faturada her arama için 1,69 TL faturanıza ekleme yapıldığını görüyorsunuz.

Ayda 10 defa bu hatayı yaptığınızda 16.90 TL faturanıza ekleme yapılmaktadır. Ve her ay milyonlarca insan milyonlarca defa bu hataya düşmesi gayet normal.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu DUR demeli

Türkiye’de operatörlerden sorumlu Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun mevcut uygulamayı acil olarak durdurarak karşı tarafın onaylayacağı şekilde bir düzenleme getirmesi gerekiyor. Zira mevcut uygulamada işlem bazında onay yok ve hatlar bu hizmete açık halde kullanıcıya sunuluyor.

İptal edilmesi mümkün

Faturasında sesli mesaj için “Sekreter” açıklaması ile kesinti yapıldığını gören kullanıcılar 5522’ye “mobilodemekapama”  yazarak göndermeleri gerekiyor. Aksi halde her hatalı beklemede veya ulaşamadığınız durumda telefonunuzu geç kapamanız halinde yararlanmadığınız / kullanmadığınız bu fatura tutarını ödemeye devam edeceğiniz demektir. (Paramedya)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde