Turkcell’den 4,2 milyar dolarlık tazminat talebi

Turkcell’den 4,2 milyar dolarlık tazminat talebi

Turkcell, İran'ın ilk özel GSM lisans ihalesinde zarara uğradığı gerekçesiyle Güney Afrikalı şirket MTN'den 4,2 milyar dolar tazminat talep etti.

Turkcell’den 4,2 milyar dolarlık tazminat talebi
16px
24px
27.11.2013 16:02
ABONE OLgoogle

Turkcell Güney Afrika menşeli mobil operatör MTN aleyhine Güney Afrika'nın Johannesburg kentinde açtığı davada en az 4.2 milyar dolar tazminat talep etti.

Turkcell TCELL Güney Afrika'da dava açtığını dün akşam KAP'a açıklamış, ancak istenen tazminat tutarı açıklamada yer almamıştı.

Mahkemeye sunulan belgelere göre Turkcell, MTN'nin İran'ın ilk özel GSM lisans ihalesini kazanmak için "rüşvet verdiğini ve usulsüzlük yaptığını" iddia etti. Reuters tarafından görülen belgelerde MTN şirketinin eski CEO'su, şu anki yönetim kurulu başkanı ve diğer bir yöneticinin lisansı Turkcell'den almak için "haksız ve bilinçli müdahalede" bulunduğu belirtildi.

Turkcell lisansın MTN'ye verilmesi sonucu "iş fırsatları, gelir ve kâr kayıplarına maruz kaldığı" gerekçesiyle 4.2 milyar dolar artı faiz olmak üzere tazminat talep etti.

MTN'nin İran'ın ilk özel GSM lisans ihalesi sürecindeki eylemleri nedeniyle uğradığı zararların tazmini istemiyle geçen yıl ABD'de dava açan Turkcell, usul ile ilgili nedenlerle başka bir mahkemede de dava açma kararı almıştı.

Turkcell ABD'de 4.2 milyar dolarlık tazminat talebiyle açtığı davada, İran'ın daha önce Turkcell'e verdiği bir mobil telefon lisansı ihalesini almak için MTN'in bu ülkede rüşvet verdiğini iddia etmişti. Turkcell hisseleri ilk seansı yüzde 0.82 yükselişle 12.25 liradan kapattı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde