Turkcell'den 3 saate 1,7 milyar lira

Turkcell'den 3 saate 1,7 milyar lira

Turkcell`de Taliasonera ve diğer ortaklar 3,925 milyar TL temettünün dağıtım teklifi üzerinde anlaştı.

Turkcell'den 3 saate 1,7 milyar lira
16px
24px
25.03.2015 08:51
ABONE OLgoogle
Turkcell 5 yıl aranın ardından temettü dağıtmaya hazırlanıyor. Turkcell'in ana hissedarlarından TeliaSonera, diğer hissedarlarla birlikte Turkcell'in yarın yapılacak olan genel kurul toplantısında 3.93 milyar lira tutarın temettü dağıtımının teklif edilmesi konusunda anlaştıklarını açıkladı. 

Turkcell Holding'de TeliaSonera, Çukurova ve Alfa Telecom'un payları bulunuyor. Açıklamada Turkcell Holding oylarıyla gerekli çoğunluğun sağlanabildiğine dikkat çekilerek temettü teklifinin kabul edilmesinin beklendiği ifade edildi. 

Turkcell'de hissedarlar arasındaki anlaşmazlık nedeniyle 2011 yılından bu yana genel kurul toplantısı yapılamıyor ve temettü dağıtılamıyordu. Turkcell'de TeliaSonera'nın doğrudan ve dolaylı yoldan yüzde 37.3, Çukurova Grubu'nun yüzde 13.76, Altimo'nun ise yüzde 13.22 hissesi bulunuyor. Şirketin hisselerinin yüzde 35.88'i ise halka açık. 

KAP’a yapılan açıklamaya göre ise Sonera Holding Turkcell hisselerinin tamamını Teliasonera Finland OYJ'ye devretti. Hisse devri ile Teliasonera Finland OYJ’nin Turkcell'de dolaylı hisse oranı yüzde 24,02 oldu. 

Piyasa değeri,1,7 milyar lira yükseldi 

Borsa İstanbul'da işlem gören Turkcell İletişim AŞ'nin toplam piyasa değeri temettü ile ilgili açıklamalarının ardından ilk seansta yaklaşık 1,7 milyar lira yükseldi. 

Turkcell'in ana hissedarlarından TeliaSonera, diğer hissedarlarla birlikte Turkcell'in yarın yapılacak olan genel kurul toplantısında 3 milyar 925 milyon lira tutarında temettü dağıtımının teklif edilmesi konusunda anlaştıklarını bildirdi. Açıklamanın ardından güne yüzde 5 yükselişle 13,65 liradan başlayan Turkcell hisseleri, şirketin bir diğer ortağı olan AlfaGroup tarafından yapılan açıklama ile en yüksek 13,85 liraya kadar çıktı ve seansı yüzde 5,76 artışla 13,75 liradan tamamladı. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde