Turkcell'de çok gizli çalışıyorlar

Turkcell'de çok gizli çalışıyorlar

Turkcell’den istifa eden Sürreyya Ciliv yerine vekil olarak atanan ve yeni dönemdeki adaylardan biri olarak gösterilen Turkcell Genel Müdür Vekili İlker Kuruöz’den ilginç açıklama...

Turkcell'de çok gizli çalışıyorlar
16px
24px
20.03.2015 06:10
ABONE OLgoogle
Yeni yönetim kuruluyla artık yatırımlarda hızlıca karar aldıklarını, uyum içerisinde çalıştıklarını belirten Turkcell Genel Müdür Vekili İlker Kuruöz “Yönetim kurulunda 2 yabancı, 2 yerli üyenin olduğu aday seçim komitesi var. Gizli bir çalışma sürüyor. Buradan çıkacak resme göre yeni genel müdür belirlenecek” dedi.

ÖZEL şirket Turkcell’in 7 kişilik yönetim kurulunda devleti temsilen 5 isim yer alınca şirkette kamunun etkisi iyice hissedilmeye başlandığı uzun zamandan beri konuşulan bir konuydu. Yaklaşık 5 aydan beri süren kamu ağırlıklı yönetim kurulu yapısını Turkcell’den istifa eden Sürreyya Ciliv yerine vekil olarak atanan ve yeni dönemdeki adaylardan biri olarak gösterilen Turkcell Genel Müdür Vekili İlker Kuruöz’e sorduk. Kuruöz, “Uyum içerisinde çalışıyoruz” yanıtını verdi.

KARARLARI HIZLI ALIYORUZ

Kurumsallaşma konusunda Turkcell’in Türkiye’deki en uç şirketlerden biri olduğunu ifade eden Kuruöz, kurumsal yönetişim ilkeleri konusunda Turkcell’in ileri noktada olduğunu söyledi. Kuruöz sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Yönetim kurulumuz ve onun etrafındaki bütün kurumlarımız, son derece verimli şekilde işliyor. Şirketin karar alma mekanizmaları yönetim kurulu ile profesyonelce ilerliyor. Ben şunu görüyorum. Turkcell, bugün yapacağı yatırımlarda hızlıca kararalıp, bunları hayata geçirir hale geldi. O yüzden işlerimizin karar süreçlerimizin etkin bir şekilde ilerlediğini görüyoruz. Uyum içerisinde çalışıyoruz.”

CEO KOMİTESİ ÇALIŞIYOR

Turkcell için şu anda en çok konuşulan konuların başında kuşkusuz yeni genel müdürün kimin olacağı var. Turkcell içerisinde Kuruöz şirketin genel müdürlüğü pozisyonu için yüksek şansa sahip isimlerden biri olarak gösteriliyor. Bu konudaki gelişmeleri sorduğumuz Kuruöz şu yanıtı verdi: “Şu anda yönetim kurulunda 2 yabancı, 2 yerli üyenin olduğu aday seçim komitesi var. Aday seçim komitesi, bu çalışmayı gizli bir şekilde sürdürüyor. Onlar hem iç hem dış adayların değerlendirmelerini yapıyorlar. Buradan çıkacak resme göre seçim yapılacak. Şu anda süreç devam ediyor. Sonuçlanmasını bekliyoruz.”

İŞTEN ÇIKARMA YOK

Son dönemlerde, Turkcell’de önemli sayıda işten çıkarmaların olacağı iddia ediliyor. Kuruöz, iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve tam tersine önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak 4G’nin yeni istihdam fırsatları yaracağını belirtti. Kuruöz, “Hem işimiz büyüyor, hem işimizin faaliyet alanları büyüyor. Bu büyüme ile birlikte İstanbul’da birden fazla yerde işleyen bir şirket haline gelmişti. Ciddi bir zorluklar vardı. Biz farklı binalardaki ekipleri tek bir binada toplayarak verimliliğimizi arttırmak istiyoruz. İnovasyon kültürümüze, iş yapış tarzımıza yeni servis ve ürüleri pazara sunmak adına avantajlar sağlayacağına düşünüyoruz. Turkcell bugün büyüyen alanlarda istihdam yaratmaya devam edecek” diye konuştu.

81 İLDE 4G LANSMANI

35 bin kilometrenin üzerinde fiber ağlarını olduklarını dile getiren Kuruöz, baz istasyonlarına fiber ulaştırma konusunda birçok çalışma yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklarini söyledi Kuruöz, “Bu yüzden Turkcell olarak hazırız. 4G hizmetimizi ilk günden itibaren 81 ilde veriyor olacağız. 81 ilde de 4G lansmanı yapacağız. Nüfus kapsaması konusunda çok agresif planlarımız var. Geçmişte yaptığımız yatırımların sonucunu göreceğiz. Tabii altyapı yatırımlarında Türkiye’nin gidecek çok yolu var. Fiberin daha fazla yaygınlaşması için önünün açılması lazım. 4G ile birlikte ivme kazanacağını da düşünüyorum. Devletin bu konuda operatörlerin de önünü açacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

4G'YE ÖZEL T60 AKILLI TELEFON

4G ile birlikte de önümüzdeki dönemde yüksek teknolojili akıllı telefonları piyasaya süreceklerini sözlerine ekleyen Kuruöz, 2 yeni model üzerine çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı. Kuruöz sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Şu anda T60’ın iki farklı modeli üzerinde çalışıyoruz. Yerli üretime ise bakacağız. 4G ile yeni bir fırsat geliyor. Ultra mobil genişbant herkesin cebine geliyor olacak. Dijital uçurumun ortadan kalması, Türk halkının bilgiye erişmesi hayatınız zenginleştiren, kolaylaştıran ve refahı arttıran servisler için herkesin iyi cihazlara erişmesi lazım. Herkes en uçtaki en pahalı telefonları konuşuyor. Ancak bu cihazları alabilecek kesim o kadar büyük değil. Türkiye’deki 70 milyon nüfusun o kadar pahalı markalara erişmesi mümkün değil.”

Ahmet Can/Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde