Turkcell, Sırbistan'da özelleştirme ihalesinde

Turkcell, Sırbistan'da özelleştirme ihalesinde

Sırbistan'da Telekom Sırbija'nın (TS) yüzde 51 hissesi özelleştirilecek.

Turkcell, Sırbistan'da özelleştirme ihalesinde
16px
24px
24.12.2010 18:12
ABONE OLgoogle

Sırbistan hükümetinin aldığı karar doğrultusunda, Telekom Sırbija'n ın yüzde 51'i 1,4 milyar avrodan ihaleye çıkartılacak.

İhaleye katılmak isteyen şirketlerin tekliflerini 21 Şubat 2011 tarihine kadar yetkili birimlere sunmaları istendi.

Sırbistan'ın resmi haber ajansı Tanyug'un verdiği haberde, ihaleye katılmak için Turkcell'in de aralarında bulunduğu Almanya, Avusturya, Fransa ve ABD'den toplam 7 şirketin şartnameyi aldığı kaydedildi.

Sırbistanlı yetkililer, ihale tarihinin 21 Şubat'tan sonra açıklanacağını ve ihalenin açık, şeffaf bir şekilde yapılacağını bildirdi.

Telekom Sırbija, ülkenin mobil telefonlar hizmet pazarında yüzde 60 pazar payına sahip, sabit telefonlar hizmet kapsamında da 3,2 milyon müşterisi bulunuyor.

Aynı zamanda Karadağ'ın "M-Tel" ve Bosna Sırp Cumhuriyeti'nde faaliyette bulunan "Telekom Sırpske"nin de sahibi olan Telekom Sırbija'nın, geçen yıl toplam 7,7 milyon mobil, 3,4 milyon sabit telefon, 485 bin de internet kullanan müşterisi bulunuyordu. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde