Türkçe'nin çocukları Cemalettin Sarar'ı ağlattı

Türkçe'nin çocukları Cemalettin Sarar'ı ağlattı

Türkçe Olimpiyatları'nın Eskişehir ayağı için kente gelen Türkçenin çocukları Sarar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar'ı ağlattı.

Türkçe'nin çocukları Cemalettin Sarar'ı ağlattı
16px
24px
24.06.2011 15:53
ABONE OLgoogle

Taylandlı Kusam Nangle'nin 'Urfa Türküsü'nü okuması sırasında Sarar, gözyaşlarına hakim olamadı. Moldovalı Ekaterina Pleşka'da Sarar'ın fabrikasındaki binlerce işçiye merkezi anons sisteminden Sezen Aksu'nun 'Sen ağlama' adlı şarkısını okudu. Sarar, Çocuklarımızın şarkılarımızı, şiirlerimizi okumasından çok etkilendim ve duygulandım." dedi.

"SİZLER BİZİ SEVİNDİRİYORSUNUZ ALLAH'TA SİZLERİ SEVİNDİRSİN"

Bu yıl "Gelin Tanış Olalım" sloganıyla dokuzuncusu yapılan Türkçe Olimpiyatları'nın Eskişehir ayağı, sevgi ve hoşgörü ustası Yunus Emre'nin memleketinde başladı. Etkinlikler kapsamında Eskişehir'e gelen 20 ülkeden 57 çocuk, kent protokolünü ziyaret etti. Öğrenciler ilk önce Vali Mehmet Kılıçlar'ı ziyaret etti.

Vali Kılıçlar, öğrencilere içerisinde çeşitli hediyelerin olduğu birer paket hediye etti. Ardından, valilik önünde topluca hatıra fotoğrafı çektirdi.

"Sizlerin gülen yüzlerini burada görünce büyük mutluluk duyuyoruz." diyen Vali Kılıçlar, şöyle devam etti: "Özellikle Eskişehir'de olmanız çok anlamlı. Bu yıl Türkçe Olimpiyatları'nın sloganı 'Gelin Tanış Olalım.' Bundan 700 yıl önce Eskişehir'de yaşayan büyük Mutasavvıf Yunus Emre'ye ait. Dolayısıyla böyle bir programda yola çıkan organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük heyecan duyuyorum. Türk milleti sizleri çok sevdi."

"Sizleri gördüğümüz zaman bizde bir heyecan ve mutluluk oluşuyor." ifadelerini kullanan Vali Kılıçlar, "Ukraynalı bir kızımız çıkıyor 'Önden giden atlılar' şiirini okuyor. Pakistanlı bir genç 'Bu adam benim babam' şarkısını söylüyor. Bunları dinleyip de duygulanmayan hiç bir Türk insanı görmedim. Hangi siyasi görüş ve düşünceden olursa olsun heyecanlanıyor ve gözleri parlıyor. Bizleri sevindiriyorsunuz. Allah da sizleri sevindirsin." şeklinde konuştu.

Öğrenciler daha sonra Sarar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar'ın konuğu oldu. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Sarar Fabrikası'nda gerçekleştirilen ziyarette duygulu anlar yaşandı. Sarar, Taylandlı Kusam Nangle'nin 'Urfa Türküsü'nü okuması sırasında gözyaşlarına hakim olamayarak ağladı. Sarar, "Çocuklarımızın güzel şarkılarımızı okumasından dolayı çok duygulandım. Sizler dünya için çalışmaya devam edin."dedi. Öğrenciler daha sonra Sarar Fabrikası'nı gezerek işçilerle sohbet etti.

Moldovalı öğrenci Ekaterina Pleşka'nın fabrika çalışanlarına yönelik anons sisteminden söylediği 'Sen ağlama' şarkısını hem duygulandırdı, hem işçilerden büyük alkış aldı.

Öğrenciler son olarak Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir ve Sakarya Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Emeksiz'i de ziyaret etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde