Türkçe ezan tartışması: CHP'li Yılmaz ile Erol 'kesin çıkarma' önerisiyle disipline sevk edildi

Türkçe ezan tartışması: CHP'li Yılmaz ile Erol 'kesin çıkarma' önerisiyle disipline sevk edildi

CHP'de Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz ile Elazığ Milletvekili Gürsel Erol disiplin kuruluna sevk edildi.

Türkçe ezan tartışması: CHP'li Yılmaz ile Erol 'kesin çıkarma' önerisiyle disipline sevk edildi
16px
24px
08.11.2018 17:40
ABONE OLgoogle

CHP Grup Yönetim Kurulu, Elazığ Milletvekili Erol ve Ardahan Milletvekili Yılmaz için, 'kesin çıkarma' ile 'önlemli olarak' cezalandırılması önerisiyle Grup Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi kararı verdi.

CHP Grup Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, bugün yapılan olağanüstü toplantıda Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz'ın, "CHP Tüzüğü ve Grup İç Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri uyarınca ‘kesin çıkarma cezası' ile ‘önlemli olarak' cezalandırılması önerisiyle Grup Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine oybirliğiyle karar verildiği" belirtildi.

CHP'li Yılmaz iki gün önce bir televizyon programında "Ezan Türkçe okusun ben anlayım. Kur'an okunsun. Benim dilim her tarafta konuşulsun" demişti.

EROL: PARTİYLE ÜYELİK BAĞIMIZI KESEBİLİRLER AMA CHP'Lİ KİMLİĞİMİZİ ASLA ALAMAZLAR

Erol'un 'izinsiz televizyon programına çıkmak' gerekçesiyle sevk edildiği belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Erol, "Bu kararı üzüntüyle karşılıyorum. Partiyle üyelik bağımızı kesebilirler ama asla CHP'li kimliğimizi alamazlar" ifadesini kullandı.

CHP'li Erol, 24 Haziran seçimlerinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu istifaya çağırması ve CHP önünde oturma eylemi yapacağı açıklamasının ardından disipline sevk edilmiş ve kınama cezası almıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde