Türk vekilden gurur veren başarı

Türk vekilden gurur veren başarı

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanlığı'na Türk milletvekili seçildi

Türk vekilden gurur veren başarı
16px
24px
25.01.2010 13:09
ABONE OLgoogle

AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanlığı görevine seçildi. Çavuşoğlu, ''ortak Avrupa evinin inşasının, açık toplum ilkesini temel alması gerektiğini'' söyledi.

AKPM Türkiye Delegasyonu Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, genel kurulda  İspanyol parlamenter Luis Maria de Puig'in yerine AKPM Başkanlığına getirildi.
AKPM genel kurulunu Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de izledi.

Genel kurulu izleyenler arasında Alanya kaymakamı Hulusi Doğan, Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Çavuşoğlu'nun ailesi ve Alanya'dan gelen çok sayıda arkadaşı da yer aldı.
Avrupa Demokratlar Grubu tarafından aday gösterilen Çavuşoğlu, genel kuruldaki seçime tek aday olarak katıldı.

Türkiye'nin, 1949 yılından bu yana kurucu üyesi olduğu Avrupa Konseyi'nin Parlamenterler Meclisi'nde ilk defa bir parlamenteri, iki yıl süre için başkanlık koltuğuna oturdu.

Çavuşoğlu'nun AKPM başkanlığına seçilmesinin ardından, Kasım 2010'da Türkiye, Avrupa Konseyi'nin karar organı bakanlar konseyinin dönem başkanlığını altı ay süreyle devralacak.

ÇAVUŞOĞLU KURULA HİTAP ETTİ

AKPM Başkanı seçildikten sonra genel kurulda konuşma yapan Çavuşoğlu, ''farklılıklara saygı gösteren, ayırımcılığı reddeden, korku ve nefret üzerine inşa edilmemiş bir Avrupa'nın yaratılmasının'' önemine değindi.

Çavuşoğlu, göçlerin de tehdit olarak değil, fırsat olarak görülmesi gerektiğini belirterek, ''Dinler ve kültürlerarası diyaloğu güçlendirmemiz gerekir'' dedi.
Konuşmasında ırkçılıkla mücadeleye özellikle dikkati çeken Çavuşoğlu, ''Irkçılık, İslam ve Musevi karşıtlığı ve her türlü hoşgörüsüzlük ile ayırımcılıkla mücadele etmemiz gerekir'' diye konuştu.

Çavuşoğlu, konuşmasının bu bölümünde, Mevlana Celalettin Rumi'den alıntı yaparak, insan sevgisi ve hoşgörüsünün önemini vurguladı.

AKPM Başkanı Çavuşoğlu, terörizmle mücadeleye de atıfta bulunarak, herkesin güvenlik içinde ve insan haysiyetine uygun yaşaması gerektiğini, ancak terörün bu değerlere yönelik en önemli tehdit olduğunun altını çizdi.

Terörün her türlüsünün kınanması gerektiğini belirten Çavuşoğlu, işbirliği içinde teröre karşı kararlı bir şekilde mücadele edilmesi çağrısı yaptı.

GÜL VE ERDOĞAN KUTLADI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanlığı'na seçilmesinden dolayı kutlayarak, başkanlığın ilk kez bir Türk tarafından üstlenilecek olmasını, Türkiye açısından önemli bir başarı ve gurur kaynağı olarak gördüğünü belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanlığına seçilen Mevlüt Çavuşoğlu'nu telefonla arayarak kutladı.
Çavuşoğlu da kendisine verdiği destekten dolayı Başbakana teşekkür etti. Çavuşoğlu, ''Vatanımıza, milletimize hayırlı olsun, inşallah desteklerinizle gereken başarıyı göstereceğiz'' dedi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde