Türk tatilciler akın edince Courchevel’in dili değişti

Türk tatilciler akın edince Courchevel’in dili değişti

Fransa’nın dünyaca ünlü kasabası Courchevel’de, son yıllarda sayıları hızla artan Türk tatilciler için Türkçe bilen kayak öğretmeni bulunuyor.

Türk tatilciler akın edince Courchevel’in dili değişti
16px
24px
17.10.2011 11:18
ABONE OLgoogle

FRANSA’NIN dünyaca ünlü kayak merkezi, jet sosyetenin gözdesi Courchevel, Türkiye pazarına asılıyor. Fiyatların kişi başı haftalık bin TL’den geceliği 25 bin Euro’ya kadar ulaştığı kayak merkezine özellikle sömestr tatilinde Türkiye’den adeta akın oluyor. Merkezde bulunan kayak okulunda bin öğretmen 15 ayrı dilde hizmet veriyor ve bu dillerden biri de Türkçe. Türkiye’den gelen ziyaretçi sayısında önemli artışlar olması nedeniyle okulda Türkçe konuşan 2 öğretmen görev yapıyor.

En önemli pazarlarımızdan biri

Potansiyel müşterilere ulaşmak için Türkiye’ye gelen ve çeşitli temaslarda bulunan Courchevel’in turizmcileri, Türkiye’de kış tatil alışkanlığının yerleştiğini ve yurt dışına çıkan Türk turistlerin sayısında da önemli artış gördüklerini ifade etti.

Courchevel Tourisme, Hotel Le Mercure, Vallat Immobilier, Courchevel Agency, Hotel Cheval Blanc Palace, Hotel le Chabichou, Hotel Le Lana, ESF de Courchevel 1850, Hotel La Loze, Societe de 3 Vallees’den yetkili kişilerin bulunduğu grubun yetkilileri, Türkiye’nin yıldızının giderek parlamaya başladığını, Avrupa ve dünyadaki birçok ülkenin tersine küresel krizden etkilenmediğini gözlemlediklerini belirttiler.

Türkiye’yi en önemli pazarlardan biri olarak gördüklerini belirten Courchevel Turizm yetkilileri, Türkiye’de kış tatil alışkanlığının giderek yerleştiğini ve yurt dışına çıkan Türk turistlerin sayısında da önemli artış gördüklerini ifade etti. Courchevel’de her yıl binlerce Türk turisti ağırlamaktan mutlu olduklarını söyleyen yetkililer, şunları söyledi: “Türkiye’nin genç, dinamik, eğitimli nüfus yapısı bizi mıknatıs gibi kendisine çekiyor. Özellikle yeni nesil kayakla çok ilgili. Kış sporları için yurt dışına tatile giden Türkler’in çoğunlukla Courchevel’i tercih etmelerinden gurur duyuyoruz ve misafirlerimizin daha da artmasını istiyoruz.”

RAKAMLARLA COURCHEVEL

Yılda 1.5 milyon kişiyi ağırlıyor

1.300-1.550 ve 1.850 metre olmak üzere 3 değişik yükseklikte 4 kasabası var. Bu dört kasaba birbirine ücretsiz servislerle bağlanıyor. 

Yılda 300 bini aşkın turist konaklamaya geliyor. Günübirlik konaklamasız gelenlerle bu sayı 1.5 milyon kişiyi aşıyor.

13 adet 5 yıldızlı, 12 adet 4 yıldızlı, 19 adet 3 yıldızlı otele, 1.650 dağ evine sahip.

YÜKSEKLİĞİ 1.300-3.200 metre arasında değişen toplam 291 pistle dünyanın en geniş kayak alanlarından biri olarak kabul ediliyor.

PİST güvenliği için 600 gözetmen hizmet veriyor.

ARALIK, Ocak, Şubat aylarında toplam 6 uluslararası yarışma düzenleniyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde