Türk şirketi İran’dan 700 milyon dolarlık ihale aldı

Türk şirketi İran’dan 700 milyon dolarlık ihale aldı

1997'de sağlık hizmetleri alanında kurulan Sıla Grup, İran'a uygulanan ambargonun kalkmasının ardından bir ilke imza attı.

Türk şirketi İran’dan 700 milyon dolarlık ihale aldı
16px
24px
30.05.2016 13:07
ABONE OLgoogle
1997'de sağlık hizmetleri alanında kurulan Sıla Grup, İran'a uygulanan ambargonun kalkmasının ardından bir ilke imza attı.

Sıla Grup, birçok firmanın gözünü çevirdiği İran pazarında kamu özel sektör işbirliği modeliyle hayata geçirilecek 13 dev hastane projesinden ikisini gerçekleştirecek.

Hem Türkiye'de hem yurt dışında özel hastaneler, kamu hastaneleri, üniversite hastaneleri, sağlık merkezi ve sağlık tesisi yaptıklarını söyleyen Sıla Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İhsan Şahin, "Deneyimlerimizi Türkiye'de yaşadık, ama şimdi Sıla Grup bu deneyimleri dünyadaki bir çok ülkeyle, özellikle sağlık tesisi kurarken paylaşıyor. Sıla Grup, yaklaşık yerli yabancı 25 projeye imza attı. Devam edenlerle birlikte bu sayı 40'a yakın" dedi.

"İran önemli bir pazar ve yanı başımızdaki bir pazar" diyen Şahin, İran'ın yakın coğrafyada ekonomik açıdan önemli potansiyeli olan bir ülke olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti: "İran'ın çok ciddi doğal kaynakları var. Özellikle ambargonun kalkmasıyla beraber, yükselen bir ivmeyle yatırımların en fazla gerçekleştirilebileceği bir ülke. İran pazarının ne zaman açılacağını merak ediyorduk. Geçtiğimiz birkaç yıl içerisinde İran'la ilgili ciddi değişiklikler oldu. Hepimiz buna şahit olduk, ambargolar hafifletildi, kısmen de yavaş yavaş kaldırılıyor. İran'ı sosyal ve ekonomik açıdan uluslar arası entegrasyon bekliyor. Bunun ilk adımları atıldığında da biz Sıla Grup olarak orada bulunmayı tercih ettik. Dolayısıyla biz şunu biliyoruz ki, erken kalkan çok yol alır. İran'la uyguladığımız politika buydu. Yarına bırakmamaya çalıştık. Bu potansiyelin önemini ve kıymetini biliyorduk."

KARADENİZ İŞ DÜNYASI ÇIKARMA YAPTI

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) İran'a geniş katılımlı bir gezi düzenledi. Birliğin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, İran'ın Meşhed şehrine düzenledikleri ticaret heyeti programına ilişkin, "İşadamlarımız inşaat malzemeleri, ve turizm konularında yaptıkları iş görüşmelerinde önemli iş birliklerine imza attı. Özellikle kentsel dönüşüm çalışmalarından dolayı inşaat sektörü için önemli potansiyel olduğu tespit edildi" dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde