Türk şirketi Hollandalı moda devini satın aldı

Türk şirketi Hollandalı moda devini satın aldı

Dünyanın önde gelen moda markalarından 1,2 Milyar Avro’luk ciroya ulaşan Mexx’i Türkiye'nin hazır giyim devi satın aldı

Türk şirketi Hollandalı moda devini satın aldı
16px
24px
28.01.2015 13:23
ABONE OLgoogle
Eroğlu Holding, Hollanda menşeli dünya moda devi Mexx’i satın aldı. Eroğlu Holding,  Türkiye’de ve uluslararası pazarda bugüne kadar Loft ve Colin’s markalarıyla sürdürdüğü faaliyetlerini Mexx ile güçlendirmeyi ve büyütmeyi hedefliyor.

Dünyanın önde gelen moda markalarından Mexx’i satın almanın, Türkiye’yi dünya moda liginde temsil etmek ve uluslararası moda perakendeciliği alanında Eroğlu’nun iddiasını artırmak için çok önemli bir adım olduğunu belirten Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu şunları ifade etti:

“56 ülkede 500 mağaza, 5.000 satış noktası, 6.000 çalışanı ve 1,2 Milyar Avro’luk merkez ciro kapasitesiyle Mexx,  bizim için büyük bir potansiyel barındırıyor. Colin’s ve Loft’la 38 ülkede yakaladığımız başarıyı Mexx’le daha da öteye taşıyacağız. Mexx gibi bir moda devini markamız yapmak, hem ülkemiz  hem holdingimiz adına gurur verici bir gelişmedir.”

Mexx’in hedef kitlesiyle çok değerli bir bağ kurmuş ve önemli başarılara imza atmış büyük bir marka olduğunu vurgulayan Eroğlu, “Mexx’in bugüne kadar oluşturduğu birikimi korumak ve markanın özüne sadık kalarak büyümesini ve gelişmesini sağlamak en büyük hedefimiz. Mexx’in uluslararası moda sektöründeki varlığına güç katacak deneyime ve birikime sahip bir grubuz. Bunun Mexx adına büyük bir fırsat olduğuna inanıyoruz” dedi.

Mexx Türkiye’ye 100 mağaza ve 1 milyar TL ciro hedefiyle geliyor

Mexx’le Türkiye’de 5 yıl içinde 100 mağaza açmayı ve 1 milyar TL ciro yapmayı hedeflediklerini vurgulayan Eroğlu şöyle konuştu: “Mexx sadece uluslararası pazardaki operasyonlarımızı güçlendirmekle kalmayacak holdingimizin, bugüne kadar Loft ve Colin’s markalarıyla faaliyet gösterdiği Türk moda pazarındaki varlığını da derinleştirecek. Özellikle Mexx’in kadın ve çocuk koleksiyonunun Türk tüketicisinden büyük ilgi göreceğine inanıyoruz.”

Mexx kadın, erkek ve çocuklara kıyafet ve aksesuar için geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. Markanın çanta, eşarp, parfüm ve gözlük koleksiyonları dikkat çekici ürünleri arasında yer alıyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde