Türk şirketi Almanya’da fabrika kuruyor

Türk şirketi Almanya’da fabrika kuruyor

Türk şirketleri dış ticarette en büyük partnerimiz olan Almanya’ya yatırımcı olarak da ilgi gösteriyor.

Türk şirketi Almanya’da fabrika kuruyor
16px
24px
20.09.2019 14:00
ABONE OLgoogle

Bu ülkede tesis kurup üretim yapan, pazarlama ofisi açıp tüm Avrupa pazarına yayılan Türkiye merkezli yüzlerce şirket var. Sarar, Merinos, Galvanni, Tırsan, Yılmaz Redüktör gibi firmalar hemen göze çarpıyor. Gördüğümüz kadarıyla son dönemde Türk şirketleri Kuzey Ren-Vestfalya eyaletine yönelmiş durumda.

Arkadaşımız Özbey Men’in edindiği bilgilere göre, başkenti Düsseldorf olan bu eyalette sadece bu yıl 45’in üzerinde Türk şirketi yatırım yapmış. Bunlar arasında Elkom, Karaca Zücaciye, Sur Yapı, Peker Holding, Temesist Raf Sistemleri, Arvento, Vizyoneks Bilgi Teknolojileri ilk akla gelenler.

Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti İstanbul Temsilcilik Müdürü Dr. Adem Akkaya’dan aldığımız bilgilere göre, bu firmalardan biri de Tadım’mış. Kuruyemiş alanında faaliyet gösteren firma, beş yıl önce Düsseldorf yakınlarında kiralık bir binada üretime başlamış.  

Ancak firma pazarda beklenenin üzerinde bir taleple karşılaşınca yeni bir yatırıma karar vermiş. Eyalet hükümeti firmaya yine Düsseldorf yakınlarında Emstetten Bielefeld’teki organize sanayi bölgesinde çok ucuza 20 dönüm arazi tahsis etmiş.

Firma burada kendi fabrikasını kuruyormuş. Tadım şu anda kuruyemiş ürünlerini sadece Türklere ait yerlere dağıtıyormuş. Almanya’daki marketlerle de görüşmelere başlayan firma, çok kısa bir süre sonra bu marketlere de girecekmiş...

Para Dergisi

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde