Türk şarapları Londra'da tanıtılacak

Türk şarapları Londra'da tanıtılacak

Wines of Turkey'in uluslararası şarap sektöründe Türk şaraplarının adından uzun süre bahsettirecek tarihi bir projeye imza atacağı belirtildi.

Türk şarapları Londra'da tanıtılacak
16px
24px
16.02.2011 16:41
ABONE OLgoogle

Türk Şarapları Platformu (Wines of Turkey) 24 Şubat 2011 tarihinde Londra'da düzenleyeceği ''Discover The Roots - from Silvestris to Vinifera ? Inaugural Wines of Turkey Conference & Tasting 2011'' etkinliğinde şarap konusundaki birçok ünlü uzmanı bir araya getirerek Türk şaraplarını tanıtacak. 

     Türk Şarapları Platformu tarafından yapılan açıklamada, Wines of Turkey'in uluslararası şarap sektöründe Türk şaraplarının adından uzun süre bahsettirecek tarihi bir projeye imza atacağı belirtildi.

   Anadolu'da 7 bin yıldır süregelen bağcılık ve şarapçılığı, özgün üzüm çeşitlerini ve günümüzde gelinen kaliteli şarap üretimini ön plana çıkarmak isteyen platformun 24 Şubat 2011 tarihinde Londra'da şarap konusundaki birçok ünlü uzmanı bir araya getireceği dile getirilen açıklamada, düzenlenecek etkinliğe İngiltere'nin en seçkin şarap uzmanları, şarap tüccarları, şarap eleştirmenleri ve şarapla ilgilenen basın mensuplarının katılımının yoğun olacağı, konferanstaki yerlerin 3 hafta kala tamamen dolduğu kaydedildi. 

     Söz konusu etkinliğin konferans bölümünde şarabın Anadolu'da doğuşundan, yerel üzümlere ait DNA çalışmalarına ve günümüz şarap sektörüne uzanan birçok konuda bilgi verileceği bildirilen açıklamada, şöyle denildi: 

     ''Konferansın en ilgi çekici kısımlarından biri 'Ancient Wine' ve 'Uncorking The Past' kitaplarının yazarı Dr. Patrick E. McGovern'ın Anadoluda şarap tarihi ile ilgili vereceği bilgilerden oluşacak. Kendi alanlarında otorite olarak kabul edilen birçok değerli uzmanın yer alacağı konferansta Türkiye'den de Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden Prof. Dr. Gökhan Söylemezoğlu ve Neuchatel Üniversitesi'nden bağcılık üzerine dünyanın en önemli DNA çalışmalarına imza atan Dr. Jose Vouillamoz yer alacak. Konferansta ayrıca şarap sektörünün kalite açısından dünya ile rekabet edebilecek düzeyde olduğu, dünyanın en önde gelen uzmanlarından biri olan Jancis Robinson tarafından anlatılacak. Şarap yazarı ve programcı Tim Atkin MW ve dünyanın en büyük şarap yarışması olan IWC Kurucusu ve Başkanı olan Charles Metcalfe de Türk şaraplarıyla ilgili eğitim verecek.'' 

     Programın sonunda Türkiye'nin tanınmış sopranolarından Feryal Türkoğlu ve piyanist Fugen Yegitkil'in özel bir konser verecekleri dile getirilen açıklamada, tadım etkinliğinin son bölümünün saat 17.00 ve 18.00 arası Londra'nın kanaat önderlerine açık olacağı, bu bölümde Londra Chaine des Rotisseurs üyelerinin davetli olmasının yanı sıra dünyanın en saygın dergileri arasında yer alan Cornucopia'nın 100'ün üstündeki okuyucusunun da Türk şaraplarını tatmak için kendilerini kayıt ettirdiği bildirildi. 

     Açıklamada, etkinliğin sonundaki ''Grand Tasting'' bölümünde Doluca, Kavaklıdere, Kayra, Likya, Pamukkale, Selendi, Sevilen ve Vinkara şaraplarının tadımının gerçekleştirileceği kaydedildi. 

     Wines of Turkey Direktörü Taner Öğütoğlu, açıklamada yer verilen değerlendirmesinde, bu etkinliğin yurt dışında yapacakları çalışmaların içinde en önemlilerinden birisi olduğunu vurguladı. 

     Türk şarabının kalitesini dünyaya duyurmak için çalıştıklarını belirten Öğütoğlu, ''Yaptığımız tüm çalışmalar, Türk şarabının kaliteyle anılır jenerik bir marka olmasına yönelik. Bu çalışmaların yurt içinde gastronomi turizmine katkıda bulunacağını ve ayrıca yurt dışında da Türkiye'nin imajını son derece olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyoruz'' ifadesini kullandı.
  

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde