Türk kadınının seks yaşamı canlı ama gizli

Türk kadınının seks yaşamı canlı ama gizli

'Türk Diplomatın Kızı' kitabıyla gündem yaratan Selin Tamtekin Türk kadınının seksi gizli yaşadığını iddia etti..

Türk kadınının seks yaşamı canlı ama gizli
16px
24px
05.11.2007 06:11
ABONE OLgoogle

İngiltere'de ekim ayı başında İngilizce olarak yayımlanan "Turkish Diplomat's Daughter" (Türk Diplomatın Kızı) ülkemizde olduğu kadar İngiltere'de de hâlâ gündemdeki yerini koruyor.

 İngiliz Sunday Times gazetesi tartışmalı kitabın yazarı Selin Tamtekin'le röportaj yaptı. Tamtekin, "Her ne kadar bazı yerlerden ve isimlerden etkilenmiş olsam da kitap otobiyografik değildi. Toplumlar kadının oyunu kurallarına göre oynamasını bekler. Ben kitabımda oyunu kendi istediği gibi oynayan bir karakter yarattım. Türkiye'deki kadınlar için bu alışılagelmiş bir şey değil" diye konuştu.

Tamtekin "Türkiye'de kimse seks yapmıyor gibi gösteriyorlar. Tabii ki kadınların canlı bir seks yaşantısı var. Fakat bundan kimsenin haberi olmasını istemiyorlar. Kadınlar birer birey olarak ayakta duramıyor, seksten, erkekleri baştan çıkarmaktan açık açık bahsedemiyor" dedi.

Kadın cinselliğinin Türkiye'de tabu olduğunu kaydeden Tamtekin, "Mesela sadece seksten bahsedilen hiçbir program yoktur. Ben İstanbulluyum. Ancak Türkiye'nin birçok yerinde aileler kızlarının evlilik öncesi cinsel ilişki yaşaması fikrini bile kabul edilemez buluyor" dedi.

Kızların cinsel ilişki yaşadığını ancak evlilikten önce bekaret zarlarını diktirdiğini belirten Tamtekin, "Kitabımın Türkiye'de yayımlanması için çalışacağım. İnsanların bu konu üzerinde neden bu kadar durduğunu da anlamıyorum. Yani hepimiz seks yapıyoruz. Seks hayatın bir parçası" diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde