Türk işadamları Rusya'da toplama kampına götürülecek

Türk işadamları Rusya'da toplama kampına götürülecek

Krasnodar'da bir fuara "turist vizesi" ile gelen 60 kişilik bir gruptan işadamlarının gözaltına alındı. İşadamları Sochi'de bir toplama kampına gönderilecek

Türk işadamları Rusya'da toplama kampına götürülecek
16px
24px
26.11.2015 11:29
ABONE OLgoogle
Krasnodar'da bir fuara "turist vizesi" ile gelen 60 kişilik bir gruptan işadamlarının gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltında bir gün geçirip bugün mahkemeye çıkarılan işadamları en son gelen bilgiye göre Sochi'de bir toplama kampına gönderilecek. İş adamlarının oradan da Türkiye'ye sınır dışı edilmesi bekleniyor. 
 
Rusya, Türkiye'ye yaptırım uygulamayacağını açıklarken, Rusya'da iş görüşmeleri ve fuara katılmaya giden bir grup işadamının gözaltına alındığı öğrenildi.
 
CNN TÜRK'ün konuştuğu işadamlarından bir grup daha önce Krasnodar Yugagro tarım fuarına katilan 22 Türk firmasindan toplam 60 Türk, turist olarak fuara katilmak sebebi ile gocmen burosunca gözaltına alındılar. Bir gün nezarette bekletilen işadamlarından bir grup bu sabah mahkemeye çıkarıldı.

Türk büyükelçiliğine ulaşamadıklarını belirten işadamları hakkında Sochı'de bir toplama kampına gönderilme ve 10 gün sonra sınırdışı kararı çıkarıldı.


 
Kafilede yer alan Cenk Baykara vizeler karşılıklı kalktığından bu yana Rusya'daki bütün fuarlara turist vizesi ile gidilebildiklerini belirtirken, "daha önce hiç böyle bir muamele görmemiştik. Başımıza ne geleceğini bilmiyoruz. Burada rehin kaldık" dedi.

Baykara nezarete atarken gardiyanın "uçağı düşürdünüz alın size" dediğini söyledi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde