Türk iş adamları Bosna'da enerji yatırımı yapacak

Türk iş adamları Bosna'da enerji yatırımı yapacak

Bosna Hersek Elektrik İşleri Genel Müdürü Biçakçiç: -"7 farklı Türk firmasının temsilcileri eylül ve ekim aylarında Bosna Hersek'e gelip yatırım imkanlarını yerinde görecek"

Türk iş adamları Bosna'da enerji yatırımı yapacak
16px
24px
17.08.2012 12:08
ABONE OLgoogle

Enerji sektörünün önde gelen Türk firmalarının, büyük su kaynakları ve önemli ölçüde yenilenebilir enerji potansiyeline sahip Bosna Hersek'te yatırım planları yaptığı bildirildi.

      Bosna Hersek Elektrik İşleri (EPBIH) Genel Müdürü Edhem Biçakçiç, yaptığı açıklamada, Türk firmalarının Bosna Hersek'e yatırım yapma kararının, Bosna Hersek'i oluşturan iki entiteden biri olan Bosna Hersek Federasyonu Enerji, Maden ve Endüstri Bakanı Erdal Trhuly'un Türkiye'yi ziyaretinin ardından alındığını vurguladı.

      Bakan Trhuly'un bu ay başında Türkiye'ye giderek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Bosna-Türkiye enerji yatırımları toplantısında bir araya geldiğini hatırlatan Biçakçiç, 7 farklı Türk şirketinin temsilcilerinin eylül ve ekim aylarında Bosna Hersek'i ziyaret ederek, hem yatırım bölgelerini inceleyeceklerini hem de devlet yetkilileri ile görüşeceklerini belirtti.

      Söz konusu yatırımların gerçekleşmesinin Bosna Hersek'e büyük bir gelişme imkanı sağlayacağını ifade eden Biçakçiç, Bosna Hersek'in kendi hidroenerji potansiyelinin sadece yüzde 35'ini kullanığının, bu oranı arttırmanın yapacakları en mantıklı iş olacağını söyledi.

      Türkiye ziyareti sırasında yaptığı sunuma sektörün en tanınmış şirketlerinin katıldığını belirten Biçakçiç, önümüzdeki aylarda Bosna'ya gelecek yatırımcıların son incelemeleri yapıp ardından yetkili mercilerle görüşmelere geçileceğini kaydetti.

      Biçakçiç, Bosnalı Bakan Trhuly'un Türkiye ziyareti sırasında kendisine eşlik etmiş ve Türk iş adamlarına "büyük ve küçük çaplı yatırım kanunları, rüzgar santralleri ve güneş enerjisi" hakkında bilgilendirme yapmıştı.

      Bosna Hersek Federasyon Enerji, Madencilik ve Endüstri Bakanlığı'nın yürüteceği yatırımlara Biçakçiç koordinatörlük yapacak.

      Bosna Hersek, içinde barındırdığı yaklaşık 1000 küçük, orta ve büyük ırmakla birlikte büyük oranda yenilenebilir enerji kaynağına sahip.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde