Türk inşaatçılar İran yolcusu

Türk inşaatçılar İran yolcusu

Son dönemde İran ile yapılan karşılıklı iyi niyet turları meyvelerini vermeye başladı.

Türk inşaatçılar İran yolcusu
16px
24px
18.07.2010 08:55
ABONE OLgoogle

Son dönemde İran ile yapılan karşılıklı iyi niyet turları meyvelerini vermeye başladı. Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Türk inşaatçıların İran’da gerçekleştirilen konut projelerinde yer almak istediklerini açıkladı

Bakan Demir, temaslarda bulunmak üzere gittiği Tahran’da İran Bayındırlık ve İskan Bakanı Ali Nikzad ile görüştü. Demir, İranlı Bakan ile görüşmesinde yaptığı konuşmada, iki ülkenin tarihi ve ortak kültürel değerlere sahip olduğunu bildirdi.

Türkiye’nin son birkaç yıl içinde inşaat sektörünün Türkiye’de olduğu gibi dünyanın farklı ülkelerinde büyük projelere imza attığını belirten Bakan Mustafa Demir, bu alandaki tecrübelerini İran ile paylaşmak istediklerini kaydetti.

Türk inşaatçılar dünya ikincisi

Türkiye’nin müteahhitlik alanında Çin’den sonra dünyada ikinci sırada yer aldığını ifade eden Demir, “Türk inşaat firmaları dünyanın her yerinde büyük projeler gerçekleştiriyor. İran’daki konut yapım projelerinde de firmalarımız yer alabilir. Türkiye ve İran’ın inşaat alanında işbirliğine gitmesinin diğer alanlardaki işbirliğini de olumlu etkileyeceği kanaatindeyim” şeklinde konuştu. 

İranlı Bakan Nikzad ise Türkiye’nin inşaat sektöründeki tecrübe ve birikimlerinden yararlanmak istediklerini belirterek ortak inşaat projeleri gerçekleştirebileceklerini bildirdi. Bakan Nikzad, Türkiye’nin başarısı ve kalkınmasından mutluluk duyduklarını ifade etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde