Türk holding'in Arabistan'da Türk mühendis'e yaptığına bak!

Türk holding'in Arabistan'da Türk mühendis'e yaptığına bak!

Türk mühendis Ünsal Özgen’i, Akfa Holding işten çıkardı. Aracı firma pasaportuna el koydu. Mühendis Ünsal Özgen Suudi Arabistan’dan çıkamıyor.

Türk holding'in Arabistan'da Türk mühendis'e yaptığına bak!
16px
24px
27.07.2015 08:46
ABONE OLgoogle
37 yıldır mühendislik yaptığını belirten Ünsal Özgen, Suudi Arabistan’daki Riyad Havalimanı’nın elektromekanik işlerinden sorumlu proje koordinatörüydü.

İddiaya göre Akfa Mühendislik’in projeye atadığı Gemtaş Genel Mühendislik’in sahibi Faruk Özger isimli kişiyi eleştiren bir e-posta yollayınca sözleşmesi tek taraflı feshedildi. Ardından makine mühendisi Özgen’in pasaportuna da Suudi Arabistan’daki sponsor firma tarafından el konuldu.

Özgen şu an Suudi Arabistan’da Akfa Mühendislik tarafından maaşı ödenmediğinden parasız, pasaportu verilmediği için rehin olmasının yanı sıra, lojmandan çıkartılmak istendiği için de sokakta kalma riski ile karşı karşıya. Akfa Holding’den gönderilen yazıda, “Özlük haklarınız Suudi Arabistan’dan çıkış tarihiniz itibarıyla ödenecektir” deniliyor. Özgen ülkeden çıkış yapamadığı için özlük haklarına da kavuşamıyor.

Suç duyurusunda bulundu

Arabistan’da rehin kalan Özgen, 15 senedir Suudi Arabistan’da çalışıyor. Özgen, “Konsolosluğa gidip suç duyurusunda bulundum. Şirketin buradaki piramidinin en yüksek noktasındaki elemanken, şirket menfaatlerini düşünürken bana böyle bir komplo hazırladılar. Bu durumu TAV’a da aktardım ben. Ülkeden çıkmak istiyorum bir an evvel. Benim bu hakkımı gas pettiler, ülkeden çıkamaz durumdayım.”
Canan Coşkun/Cumhuriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde