Türk girişimci dünyaya film izletiyor

Türk girişimci dünyaya film izletiyor

Dünyanın önde gelen bağımsız sinema yayın platformlarından Mubi, 177 ülkede, 7 milyonun üzerinde üyesine ayda 300 bine yakın filmi online izletiyor.

Türk girişimci dünyaya film izletiyor
16px
24px
25.05.2014 10:02
ABONE OLgoogle
MUBI’nin kurucusu Efe Çakarel, “Aklımda ne varsa dünyaya izletir, gösterir, okuturum” diyor.

EFE Çakarel son yılların en başarılı start up girişimcilerinden. MIT Bilgisayar Mühendisliği mezunu Çakarel, Stanford’da MBA yaptı. Goldman Sachs’da çalıştı. Avrupa Parlamentosu’nda görev aldı. Ancak hayalinde girişimci olmak vardı ve 7 yıl önce dünya çapında başarı kazanan MUBİ’yi kurdu.

Bir gün Tokyo’da bir kafede otururken internet üzerinden film izlemek isteyince böyle bir hizmetin olmadığını görerek harekete geçen Çakarel, “2007 yılında, koskoca Japonya’da, dünyanın en büyük üçüncü film pazarında, internet üzerinden film seyredebileceğim bir servis yoktu. 60 milyar dolarlık home entertainment pazarının DVD ve kablo/uydudan gelecek 10 yıl içerisinde internete kayacağını hissettim ve o kafede iş planımı yazmaya başladım.  Bir ay içerisinde MUBI’yi kurdum” diyor.  

7 YILDA 177 ÜLKE

Üç ayda bir yayınlanan Start Up dergisine konuşan Efe Çakarel, şöyle devam ediyor:

“Aradan geçen 7 yılın ardından bugün Mubi, 177 ülkede faaliyet gösteriyor. 7 milyonun üzerinde üyesi, ayda 300 bine yakın filmi Mubi üzerinden izliyor. Aklımda ne varsa dünyaya izletir, gösterir, okuturum. MUBI benim daha önce yaptığım her şeyin birikip ve birleşip bir top olup ayağıma geldiği oluşum. Stanford’da okurken bulunduğum ortam, Silikon Vadisi, zamanlamanız doğruysa, parlak fikirlerin hayata geçirilebildiği benzersiz enerjisi olan bir yer. Google, Ebay, YouTube, ve Facebook’un başlangıç noktası. Bu enerji beni tetikledi. Aldığım eğitime hem ters köşe hem değil denilebilecek bir fikrin peşindeydim. İnsanların internet ortamında sinemaya ulaşmaları bu kadar zor olmamalıydı. Fikir çok açık ve doğruydu.

ORTAKLAR KİM 

BİRLİKTE heyecanlanan yatırımcılarla yola çıktıklarını söyleyen Efe Çakarel, “Chantier Film’in sahibi Metin ve Nedim Anter, Ayşecan Özyeğin Oktay, Aydın Senkut, Ege Tanör, Özgür Önder, Dağlar Çizmeci, Ali Akay, Can Serter, Cem Tüfekçi, Umur Özal ve Ahmet Faralyalı ortaklarımız arasında” dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde