Türk Telekom’un kurumsal yönetim notu yükseldi

Türk Telekom’un kurumsal yönetim notu yükseldi

SAHA Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş., Türk Telekom’un kurumsal yönetim derecelendirme notunu on üzerinden 8,27 olarak açıkladı.

Türk Telekom’un kurumsal yönetim notu yükseldi
16px
24px
08.01.2011 13:53
ABONE OLgoogle

Sermaye Piyasası Kurulu lisansı ile kurumsal yönetim derecelendirme faaliyetinde bulunan SAHA Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş., Türk Telekom’un kurumsal yönetim derecelendirme notunu on üzerinden 8,27 olarak açıkladı.

Türkiye’nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom’un Kurumsal Yönetim Derecelendirme notu, SAHA A.Ş. tarafından güncellendi.  SAHA A.Ş.’nin hazırladığı raporda 2009’da kurumsal yönetim derecelendirmesinde on üzerinden 8,01 almış olan Türk Telekom’un notu 8,27’ye yükseldi.

Kurumsal yönetim ilkeleri temel alınarak gerçekleştirilen ve farklı şekilde ağırlıklandırılmış Pay Sahipleri, Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık, Menfaat Sahipleri ve Yönetim Kurulu ana başlıkları altında yapılan değerlendirme sonucunda SAHA A.Ş.'nin vermiş olduğu 8,27'lik not, Türk Telekom’un gerekli politika ve önlemlerle SPK’nın kurumsal yönetim ilkelerine önemli ölçüde uyum sağladığını gösteriyor.

SPK’nın konuya ilişkin kararı çerçevesinde aldığı bu not ile Türk Telekom’un SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri çerçevesinde çoğu gerekli politika ve önlemleri uygulamaya soktuğunu, yönetim ve iç kontrol mekanizmalarında bu ilkelere uyum sağlamayı hedeflediğini ortaya koymuş oldu.  Bu derecelendirme aynı zamanda Türk Telekom’un kurumsal yönetim risklerinin çoğunluğunun tespit edilmiş ve aktif bir şekilde yönetildiğini, pay ve menfaat sahiplerinin haklarının adil şekilde gözetildiğini, kamuyu aydınlatma ve şeffaflık faaliyetlerinin üst düzeyde olduğunu, yönetim kurulunun yapı ve işleyişini sağlam temellere dayandırdığını de belgelemiş oluyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde