Türk Telekom'un CEO'su Arap oldu

Türk Telekom'un CEO'su Arap oldu

Türk Telekom'da ilk kez oluşturulan Türk Telekom Grubu Üst Yöneticiliği (CEO) görevine Hakam Kanafani atanırken, Türk Telekom Genel Müdürlüğü görevine ise Gökhan Bozkurt getirildi.

Türk Telekom'un CEO'su Arap oldu
16px
24px
20.08.2010 15:06
ABONE OLgoogle

Türk Telekom açıklamasına göre, 2006 yılından bu yana Oger Telecom bünyesinde bulunan Hakam Kanafani, Oger Telecom İş Geliştirme ve Sinerji Başkanı olarak görev yapıyordu. 

     Kanafani, Türk Telekom'un özelleştirilmesinden sonra grubun sabit, mobil ve data uygulamalarını geliştiren ve uygulayan ekipte önemli rol oynadı. 

     Türk Telekom Grubu Üst Yöneticiliği görevine hemen başlayacak olan Kanafani, Türk Telekom Yönetim Kurulu ve Türk Telekom İcra Komitesi'ne bağlı olacak. Bu kapsamda Türk Telekom grup şirketlerinin genel müdürleri de Türk Telekom Grubu Üst Yöneticisi aracılığıyla şirketlerinin yönetim kurullarına bağlı olarak çalışacaklar. 

     Türk Telekom İnsan Kaynakları Başkanı olarak görev yapmakta olan Gökhan Bozkurt ise, özelleştirilmesinin ardından Türk Telekom'a 2006 yılında katıldı.
     Bozkurt, yeni müşteri ilişkileri birimi ve yeni çağrı merkezi AsissTT gibi müşteri odaklı ve bölge bazlı yeni bir yapılanma ile sonuçlanan değişim programının yönetiminde etkin rol oynadı. Bozkurt, yeni görevinde Türk Telekom sabit hat faaliyetlerinden sorumlu olacak. 
     
     DOANY, OGER TELECOM CEO'SU OLACAK
     
     Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Mohammed Hariri, yeni görevlendirmelere ilişkin değerlendirmesinde, Invitel International'ın satın alımının tamamlanmasından sonra dokuz şirketten oluşacak Türk Telekom Grubu'nun, faaliyetlerinin güçlü ve sürdürülebilir bir şekilde devam etmesini sağlayacak olan bu yeni görevlendirmelerin, grubun dinamik ve etkili bir şekilde yönetilmesi için atılması gereken bir adım olduğunu ifade etti. 

     Gösterdiği üstün performans ve Türk Telekom'da oluşturduğu güçlü profesyonel takım için Paul Doany'ye teşekkür eden Hariri, şunları kaydetti: 

     ''Oluşturduğu takım, Türk Telekom Grubu'nun değişerek ve büyüyerek dünya standartlarında hizmet veren bir operator haline gelmesini sağladı. Dr. Doany, Oger Telecom CEO'su olarak görevine devam edecek ve yeni satın alımlar, birleşmeler ve stratejik girişimlere odaklanarak Oger Telecom'un stratejik büyümesini yönetecektir. Dr. Doany, Türk Telekom Yönetim Kurulu, İcra Komitesi üyeliklerine devam edecektir. Ayrıca Türk Telekom Grubu iştirakleri yönetim kurullarındaki görevlerini de sürdürecektir.'' 

HAKAN KANAFANİ KİMDİR?

Hakam Kanafani, Amerika Birleşik Devletleri'nde Maryland College Park'ta bulunan Maryland Üniversitesi'nin Ekonomi ve Bilgi Sistemleri Yönetimi bölümlerinden mezun oldu. ABD'de işletme dalındaki en yüksek derece olan Beta Gamma Sigma onur derecelerini aldı. İşletme (MBA) yüksek lisans eğitimini 4.00 not ortalamasıyla tamamlayan Hakam Kanafani, yöneticilik eğitimine Harvard Business School’da devam etti.

Maryland College Park'ta bulunan Apple Araştırma Laboratuvarı’nda kariyerine başlayan Kanafani, mezun olduktan sonra, NASA’nın Maryland Greenbelt'te bulunan Goddard Uzay Uçuş Merkezi’ndeki Bilgi Teknolojileri ekibine katıldı.

Daha sonra Ortadoğu’ya döndü ve Mısır’ın en köklü özel holding şirketi olan MM Sons Conglomerate şirketinde İş Geliştirme Direktörü olarak göreve başladı. Kanafani, Şirketin başarılı ve hızla büyüyen bilişim ve iletişim şirketleri kurma hedeflerine ulaşmasında öncü rol oynadı.
Mısır’daki çalışmalarının ardından, Filistin’in ilk özel mobil şirketi Jawwal’ın CEO’su olarak atandı. Daha sonra, PalTel Group’un strateji, birleşmeler ve finansal konsolidasyondan sorumlu Operasyon Başkanı olarak görev yaptı.

2007 ve 2008 yıllarında Avea Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Kanafani, halen Türkiye’de TTNet, Argela, AssisTT, Innova ve Sebit'in ve Guney Afrika'da Cell C'nin yönetim kurullarında İcracı Olmayan Üye olarak görev yapıyor.  

Hakam Kanafani, Dünya Ekonomik Forumu’nun Genç Küresel Liderlerinden biri.  Bilişim İletişim Teknolojileri ve Uluslararası Yönetim konularında birçok makale yazdı. Independent, Forbes ve başka yayınlar, Hakam Kanafani'ye yer verdi. 2005 yılında Arap dünyasında en etkili 100 kişiden biri olarak gösterildi.

Kanafani, Fatenn Mostafa ile evli ve Marwan, Ahmad ve Jenine adında üç çocuk babası.
Hususi pilot lisansına sahip olan Kanafani'nin hobileri arasında dalgıçlık ve futbol yer alıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde