Türk Telekom'daki kamu hisseleri satılıyor

Türk Telekom'daki kamu hisseleri satılıyor

Türk Telekom'daki kamu hisselerinin bir bölümünün özelleştirilmesi için çalışmalar başladı.

Türk Telekom'daki kamu hisseleri satılıyor
16px
24px
17.12.2012 13:28
ABONE OLgoogle

Türk Telekom'daki kamu hisselerinin bir bölümünün özelleştirilmesi için çalışmalar başladı. Hisselerin satış yöntemine ÖYK karar verecek. Özelleştirme sürecinin de yeni yılın ilk aylarında tamamlanması planlanıyor.
 
Türk Telekom'da bulunan yüzde 31,68 oranındaki kamu payının yüzde 6,68'lik kısmının özelleştirilmesi için yeni bir komisyon oluşturuldu. Söz konusu komisyon, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinden oluştu.
 
Bu arada söz konusu özelleştirmede danışmanlık hizmeti için bir firmayla da anlaşma yapıldı. Firma yurt içinde ve yurt dışında pazar araştırması ve değir tespit çalışmalarını yapacak. Komisyon, ÖİB'ye özelleştirme modeli konusunda (halka arz veya blok satış) iki alternatif sunacak. Hisselerin satış yöntemine Özelleştirme Yüksek Kurulu karar verecek.
Bu arada özelleştirme sürecinin 2013 yılının ilk aylarında tamamlanmasının planlandığı da öğrenildi.
 
Değeri 23,9 milyar lira

Türk Telekom'un halen yüzde 55'i Dubai merkezli Oger Telecom, yüzde 31,68'i Hazine Müsteşarlığı'na ait bulunuyor. Türk Telekom'un halka arz edilen yüzde 13,32 oranındaki hissesi de Mayıs 2008'den beri İMKB'de işlem görüyor. 14 Aralık 2012 Cuma günü itibariyle Türk Telekom'un piyasa değeri yaklaşık 23,9 milyar lira.

Türkiye'nin öncü iletişim gruplarından biri olan Türk Telekom'un 30 Eylül 2012 itibarıyla 14,5 milyon sabit erişim hattı, 7 milyon ADSL hattı (toptan) ve 13.2 milyon GSM abonesi bulunuyor.
 
Online oyun şirketi Sobee, genişbant operatörü TTNET, yakınsama teknolojileri şirketi Argela, BT çözüm sağlayıcısı Innova, online eğitim yazılımları şirketi Sebit, çağrı merkezi şirketi AssisTT, toptan data ve kapasite servis sağlayıcısı Pantel International AG ve iştiraklerinin tamamına sahip olan Türk Telekom, aynı zamanda Türkiye'deki üç GSM operatöründen biri olan Avea'nın hisselerinin yüzde 90'ına sahip. Bunun yanı sıra Türk Telekom, Arnavutluk'taki yerleşik telekom operatörü Albtelecom şirketinde de dolaylı azınlık hissesine sahip bulunuyor.ürk Telekom'daki kamu hisselerinin bir bölümünün özelleştirilmesi için çalışmalar başladı.

Hisselerin satış yöntemine ÖYK karar verecek. Özelleştirme sürecinin yeni yılın ilk aylarında tamamlanması planlanıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde