Türk Telekom'da kim ne iş yapıyor bilen yok…

Türk Telekom'da kim ne iş yapıyor bilen yok…

Türk Telekom Grubu’nun yönetim entegrasyonu KAP açıklamalarında tamamlandı ama ne Türk Telekom, ne TTNET ne de AVEA çalışanları grup içerisinde kim ne iş yapıyor pek anlamış görünmüyor.

Türk Telekom'da kim ne iş yapıyor bilen yok…
16px
24px
13.01.2015 13:50
ABONE OLgoogle
Türk Telekom Grubu, 2014 yılı boyunca süren yeniden yapılanma ve merkezi yönetim çalışmalarını 30 Aralık tarihi itibariyle tamamladığını kamuoyuna açıkladı. 8 Ocak 2015 tarihinde ise Türk Telekom Grubu’nda “YÖNETİMDE SÖZ SAHİBİ OLAN ÇALIŞAN LİSTESİ” Kamuoyunu Aydınlatma Platformu üzerinden kamuoyu ile paylaşıldı.

Bünyesinde Türk Telekom, Avea, TTNET, Argela, Assist, Argela, İnnova ve Sebit gibi şirketleri bulunduran Türk Telekom Grubu’nun ticaret hacmi olarak büyük olan şirketleri Türk Telekom, Avea ve TTNET’in şirket hakkında bilgilerin sunulduğu yönetim ekibi sayfalarındaki bilgiler ise birbirini tutmuyor.  Üç şirketin yönetim ekibi hakkında bilgi veren sayfaları birbirini tutsa bile kamuoyunu aydınlatma platformuna açıklanan üst yönetim ekibine ait bilgiler ile örtüşmüyor.

Grup şirketleri içerisinde kimin ne iş yaptığına ilişkin bilgiler böylesine farklılık gösterirken ortaya çıkan iki sonuç var bence…

1- Grup içerisinde henüz kim ne iş yapacak? Nerelerden sorumlu? Kamuoyu önüne sözcü olarak çıktıklarında hangi görev tanımları ile demeç verecek? NETLEŞMİŞ değil.

2- Sürekli olarak çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından ÖDÜLLENDİRİLEN kurumsal internet sitelerini düzenleyen personel, bu ödülleri hak etmiyor. Görev tanımları açıklanalı 2 hafta olmasına karşılık bu tanımları sitelerinde güncellememiş..

13 Ocak 2015 Salı sabahı saat 09:00 dolaylarında grup şirketlerinin ilgili sayfalarındaki durum budur…

Screen Shot 2015-01-13 at 08.31.16Mehmet Ali Akarca…
Son yapılanma ile Bireysel ve Kurumsal İş Birimleri olarak ayrılan Türk Telekom Grubu’nda
TTNET Kurumsal İş Birimi Genel Müdürü
…ANCAK
Türk Telekom yatırımcı ilişkileri sayfasında yer alan özgeçmişine bakacak olursak Eylül 2014’ten itibaren hala ve hala Kurumsal Ticari Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyor.
TTNET’in web sitesine göre hala ve hala TTNET Kurumsal Ticari Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütüyor.
 
 
Dehşan ERTÜRKScreen Shot 2015-01-13 at 08.32.56
Son yapılanma ile Bireysel ve Kurumsal İş Birimleri olarak ayrılan
Türk Telekom Grubu’nda
TTNET Bireysel Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı
Türk Telekom’un yatırımcı ilişkileri sayfasında yer alan özgeçmişine bakacak olursak iş hayatında son olarak Avea’da çalışıyor. TTNET ile ilgisi yok.  Bunu TTNET Yönetim Kadrosu web sayfası da destekliyor.  Grup tarafından verilen görev isminde TTNET yer almasına karşılık TTNET yönetim kadrosunda bulunmuyor.

Avea ise hala Sayın Ertürk’ü kendilerinde Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olduğunu zannediyor. Avea web sitesindeki bilgiler bu yönde.

Hem Türk Telekom, hem TTNET, hem Avea yönetici sayfalarına bir göz atın…  Her sayfada başka bir tanımla karşılaşıyorsunuz. (Her şirketin isminin üstüne tıklayarak ilgili sayfaya ulaşabilirsiniz)

Türk Telekom Grubu’nda kim ne iş yapıyor? 

Grup şirketleri çalışanları arasında kafalar karışmış olsa da, her bir şirketin web sitesinde ayrı ayrı bilgiler yer alıyor olsa da halka açık olan bir şirketin Kamuoyunu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamalar nihayi durumu özetliyor.

İŞTE isim isim Türk Telekom Grubu’nda kim ne görev yapıyor? Hangi şirkette çalışıyor?

Screen Shot 2015-01-13 at 09.24.18


































































Kemaletttin Bulamacı/BTDünyası
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde