Türk Koleksiyonerler yurtdışına açıldı

Türk Koleksiyonerler yurtdışına açıldı

Tefaf Maastricht Sanat Seyahati turuna katılanlar arasında Monik Benardete, Büyükkuşoğlu ve Zilberman aileleri de vardı.

Türk Koleksiyonerler yurtdışına açıldı
16px
24px
09.04.2008 14:42
ABONE OLgoogle

7 – 16 Mart tarihleri arasında Hollanda'da gerceklesen Avrupa güzel sanatlar fuarı Tefaf Maastricht, dünyanın en prestijli sanat fuarlarından. Dünyanın dört bir yanından gelen 220 saygın antikacı ve sanat galerisi, akademisyenler, sanat eleştirmenleri ve koleksiyonerler her yıl Mart ayında gerçekleştirilen bu fuarda toplanıyorlar.

Fuarda satışa sunulan eserlerin toplam değerinin 1 milyar $'dan fazla olduğu tahmin ediliyor. Üstelik bu edere çağdaş mücevher bölümü dahil değil. Fuarda satılan eserler arasinda yer alan 20x15 santim ebadında ve bir zamanlar David Bowie'ye ait olan “Christ on the Cross” adlı bir Rubens, 1 milyon $'a alıcı buldu. Öte yandan birkaç bin avroya da yapıt bulmak mümkün. Toplam 28.000 m2 büyüklüğündeki fuarda yer alan tüm eserler satışa açık.  
  
 Rembrandt'dan Warhol'a, gösterişli Fransız mobilyalardan  nadir antika objelere kadar fuarda yer alan tüm eserlerin kalite, özgünlük ve kondisyonu, her biri kendi alanında uzman olan 150 uluslararası eksperden oluşan 18 seçici kurul  tarafından inceleniyor ve TEFAF standartına uymayan yapıtlar standlarda yer almıyor.

Açılış gecesine 9.500 kişinin katıldığı TEFAF Maastricht guzel sanatlar fuarinda bu yıl satışların, ekonomik krize rağmen oldukça iyi gittiği söyleniyor. Son yıllarda İsviçre'nin Basel kentinde gerçekleştirilen Art Basel sanat fuarı ile rekabet edebilmek amacıyla, Tefaf Maastricht güzel sanatlar fuarı modern ve çağdaş eserlere de kapılarını açtı.

Bu eserlerden Mr. Nagy standında sergilenen 1925 tarihli bir Christian Schad portresi 3 milyon $'a, Egeon Schiele'ye ait bir suluboya ise 4.5 milyon $'a satıldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde