Türk F-35 pilotları ABD’den dönüyor: Satın alınan dört F-35 Arizona’da kaldı

Türk F-35 pilotları ABD’den dönüyor: Satın alınan dört F-35 Arizona’da kaldı

Amerika’nın Sesi’nin haberine göre, Arizona ve Florida’daki üslerde bulunan Türk askerlerinden ilk grubun Türkiye’ye dönüşü tamamlandı.

Türk F-35 pilotları ABD’den dönüyor: Satın alınan dört F-35 Arizona’da kaldı
16px
24px
01.08.2019 05:16
ABONE OLgoogle

Rusya’dan S-400 füze savunma sistemi almasından sonra ABD’nin Türkiye’yi F-35 savaş uçağı üretimi programından çıkarmasından sonra, ABD’de F-35 eğitimi gören Türk pilotlar ve yardımcı askeri personel de Türkiye’ye dönmeye başladı. Türkiye’nin daha önce satın aldığı dört F-35 ise ABD’deki üste kaldı.

Amerika’nın Sesi’nin haberine göre, Arizona ve Florida’daki üslerde bulunan Türk askerlerinden ilk grubun Türkiye’ye dönüşü tamamlandı. Kalan personel de 1 Ağustos’ta (bugün) dönecek. 

ABD’deki Türk pilotların ve teknik personelin F-35 eğitiminin 2020 yılına kadar sürmesi ve bu kapsamda 300’den fazla personelin eğitim görmesi planlanmıştı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Türkiye’nin F-35 savaş uçakları programına katılımını askıya alma kararını açıklarken, ABD’deki üslerde F-35 eğitimi gören Türk pilotlara ve teknik personele de ABD’den ayrılmaları için 31 Temmuz’a kadar süre tanımıştı.

Arizona’daki Luke Hava Üssü ve Florida’daki Eglin Hava Üssü’nde altısı pilot 43 personel bir süredir eğitim görüyordu.

F-35 programının üretici ortaklarından biri olan Türkiye’nin daha önce satın aldığı dört F-35 savaş uçağı da Arizona’daki Luke Hava Üssü’nde bulunuyor.  Lockheed Martin, Türkiye’yi F-35 parça üretiminden çıkardı

Türkiye ABD’den dört Chinook helikopteri satın aldı

ABD’nin Türkiye’ye yaptırım uygulayıp uygulamayacağı tartışılırken, Türkiye ABD’den Boeing’in ürettiği dört adet Chinook helikopteri satın aldı.

ABD’nin Türkiye Büyükelçiliği’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada dört adet CH-47F model Chinook helikopterinin İzmir limanında Türkiye’ye teslim edildiği belirtildi.

ABD Büyükelçiliği’nin Twitter hesabından teslimatın ve helikopterlerin görüntüleri de paylaşıldı. Twitter mesajında şöyle denildi: “Bugün Türk Kara Kuvvetleri İzmir limanında 4 adet daha Boeing CH-47F Chinook helikopterlerini teslim aldı. Türkiye artık 11 adet en yeni ve en gelişmiş çift pervaneli ağır nakliye helikopterine sahip.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde