Türk Dışişleri: ABD'nin olası yaptırımlarına misliyle mukabelede bulunuruz

Türk Dışişleri: ABD'nin olası yaptırımlarına misliyle mukabelede bulunuruz

Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada , "(ABD'nin olası yaptırımları) Tam mütekabiliyet çerçevesinde misliyle mukabelede bulunacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır" denildi.

Türk Dışişleri: ABD'nin olası yaptırımlarına misliyle mukabelede bulunuruz
16px
24px
12.10.2019 03:46
ABONE OLgoogle

Barış Pınarı Harekatı nedeniyle ABD Hazine Bakanlığı’nın Türkiye’ye yönelik yaptırımlar uygulanabileceğine dair açıklamalarına yanıt veren Dışişleri Bakanlığı, "Tam mütekabiliyet çerçevesinde misliyle mukabelede bulunacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:  Trump, Türkiye'ye yaptırım yetkisi veren kararnameyi imzaladı

"Barış Pınarı Harekâtı’yla bağlantılı olarak ABD Hazine Bakanlığı ülkemize yönelik yaptırım hazırlığı içinde olduğuna dair bugün bir açıklama yapmıştır. Barış Pınarı Harekâtı başladığında ABD Yönetimine her seviyede bilgi aktarılmıştır. Bakanlığımız tarafından bugün yapılan basın açıklamasında da harekatın hedef ve kapsamı tüm açıklığıyla uluslararası kamuoyuyla paylaşılmıştır. Türkiye milli güvenliğine tehdit oluşturan terör örgütleriyle mücadele etmektedir ve bu mücadele kararlılıkla sürdürülecektir.  Buna karşı atılacak her adıma karşı tam mütekabiliyet çerçevesinde misliyle mukabelede bulunacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır".

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde