Turizmin önce bakanı, sonra patronu oldu

Turizmin önce bakanı, sonra patronu oldu

Bülent Akarcalı’nın bir zamanlar bakanlık yaptığı sektörde şimdi patron olduğunu öğrendik.

Turizmin önce bakanı, sonra patronu oldu
16px
24px
17.02.2012 13:30
ABONE OLgoogle

Bülent Akarcalı, 1991’de Mesut Yılmaz başbakanlığında kurulan 48’inci hükümette turizm bakanlığı yapmıştı. 2002 yılında siyasi hayatına nokta koydu ve kurduğu MBA Danışmanlık’la aile şirketlerine kurumsallaşma danışmanlığı hizmeti vermeye başladı...

Akarcalı’nın bir zamanlar bakanlık yaptığı sektörde şimdi patron olduğunu öğrendik. Bu iş için seçtiği yerse bakanlığı sırasında geliştirmek için çaba harcadığı Kapadokya olmuş. Malum, Nevşehir’in doğa harikası bu bölgesi son yıllarda birçok girişimciyi butik otel yatırımları için çekiyor.

Aslında Akarcalı ailesi önce kendilerine Kapadokya’da bir ev almış. Evi dekore ettirdikten sonra kendilerine büyük geldiğine karar vermiş ve 20 odalı bir butik otele çevirmişler. 2010 yılında Kapadokya Uçhisar’da ‘Taşkonaklar’ adıyla hizmet vermeye başlayan butik otele şimdi 8 oda daha ekleniyor.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Bülent Akarcalı, “Otelimiz için bugüne kadar 4 milyon TL harcadık. Yeni odalar için de 500 bin TL harcayacağımızı tahmin ediyorum. Otelin başında oğlum Tolga Akarcalı var. Yeğenim Eray Akarcalı da müdürlüğünü yapıyor. İşlerimiz çok iyi gidiyor” diyor.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde