Turizmci çifte bayram yaptı

Turizmci çifte bayram yaptı

Ramazan Bayramı'nda 9 gün tatil imkanı yakalayan tatilciler, turizm sektörüne doping etkisi yarattı.

Turizmci çifte bayram yaptı
16px
24px
04.09.2011 16:56
ABONE OLgoogle

  Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) Başkanı Murat Demir, yaptığı açıklamada, Ramazan süresince işlerinde yüzde 30 civarında gerileme gerçekleştiğini söyledi. 

     Bu sıkıntının deniz turizmi yapan tüm kentlerde yaşandığını anlatan Demir, ancak Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması nedeniyle tatil sezonunun kapanmasına sayılı haftalar kala umutlarının yeniden yeşerdiğini vurguladı. 

     Bayrama 2 hafta kala otellerdeki kapasitelerin rezervasyonlarla dolduğunu ifade eden Demir, şöyle konuştu: 

     ''9 gün boyunca yüzde 100 doluluk yaşadık. Dolasıyla Ramazan'da düşen işlerimiz yeniden toparlandı, yüzümüz güldü. Bugün itibariyle oteller yeniden boşalmaya başladı. Çünkü hem tatil bitti, hem de okul dönemi başlıyor. Ramazan durgunluğunu yaşarken, bayramla hareketlendik. Ama bu durum, okulların açılmasıyla ölü sezona geçeceğimiz şu günlerde bize doping etkisi yarattı. Sonuç olarak bayram tatili süresince çifte bayram yaşadık.'' 

     Bayram tatilinde Mersin'in, önceki yıllara göre düşüş olmakla birlikte Arap turistlerle de hareketlendiğine işaret eden Demir, ''Bu yıl özellikle deniz yoluyla Lübnanlı tatilciler Mersin'e geldi. Aslında Ortadoğu'da yaşanan kargaşa olmasaydı, şu an Mersin turizmi patlama yaşardı. Ancak bu gelişmeyi önümüzdeki yıllara bırakmak zorunda kaldık'' diye konuştu. 
     
     ''EKİME KADAR DENİZ SİZİ BEKLİYOR''
     
     Demir, 321 kilometrelik sahil bandıyla tatilcilere tarihi mekanların arasından denize girme imkanı sunan Mersin'in oldukça uzun bir deniz turizmi olanağına imkan tanıdığını vurguladı.
     Kentte Ekim ayının ortasına kadar denize girilebildiğini ifade eden Demir, şunları kaydetti:
     ''Ucuz tatil imkanıyla da dikkatleri çeken kentimizde, deniz keyfini yaşamak oldukça kolay. Okullar açılsa bile, hafta sonlarında, Ekime kadar deniz sizi bekliyor. Bu yıl denize girmediyseniz veya denize doyamadıysanız, bu heyecanı Mersin'de yaşamak için halen vaktiniz var. O yüzden herkesi Mersin'e bekliyoruz.'' 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde