Turizm yatırımcılarının Erciyes seferberliği

Turizm yatırımcılarının Erciyes seferberliği

Öğrendiğimize göre dernek yönetimi geçen hafta kritik bir toplantı yapmış. Toplantının konusu ise ortak bir yatırımmış.

Turizm yatırımcılarının Erciyes seferberliği
16px
24px
12.08.2011 16:08
ABONE OLgoogle

TYD (Turizm Yatırımcıları Derneği), turizm sektörünün önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri. 1988’de kurulan dernek, Türkiye’nin önde gelen turizm yatırımcılarını çatısı altında topluyor.

Akkanat Holding’den Limak’a, Barut Otelleri’nden Dedeman’a 173 turizm yatırımcısı TYD çatısı altında güçbirliği yapıyor. Derneğin başkanlığını ise BSN Turizm’in Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Gür yürütüyor.

Conrad otellerinin sahibi Erol Aksoy, Göçay Turizm’in Başkanı Mustafa Göçay, Bodrum’daki Gardens of Babylon’un da ortağı olan Çakırlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır ise yıllardır dernek yönetiminde görev alan diğer üyeler.

Öğrendiğimize göre dernek yönetimi geçen hafta kritik bir toplantı yapmış. Toplantının konusu ise ortak bir yatırımmış. Öğrendiğimize göre TYD yönetimi, Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin davetlisi olarak haziran ayında Kayseri’ye gitmiş. Özhaseki öncülüğünde sürdürülen Erciyes kış turizmi yatırımlarıyla ilgili yerinde incelemelerde bulunmuşlar.

Bölgedeki hazırlıklardan etkilenen TYD yönetimi ortak bir kış oteli kurmaya karar vermişler. Bu yatırım için TYD A.Ş. unvanıyla bir şirket kuruluşuna başlanmış bile. TYD yönetimi bu şirkete tüm üyelerin ortak olması için yakında davette bulunacakmış.

Geçen hafta görüştüğümüz TYD Yönetim Kurulu Üyesi Recai Çakır da bu girişimi doğruluyor. Biraz ısrar edince de yatırımla ilgili şu detayları veriyor: “Erciyes’te pist yatırımları bitti. Şimdi sıra otel yatırımlarına geldi. Başkan Özhaseki bizi davet etti. Erciyes’te bir otel kurup diğer turizmcilere örnek olmamız lazım. 40 ya da 60 odalık sembolik bir otel olacak. Yaklaşık 5 milyon dolara tamamlanabileceğini düşünüyoruz. Hazırlıklarımız sürüyor.”

Para

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde