Turist başına 30 dolar verilecek

Turist başına 30 dolar verilecek

Türkiye’de kruvaziyer hizmeti verilen limanlara, 750 ve daha fazla yolcu kapasitesine sahip kruvaziyer gemi ile turist getiren A grubu seyahat acentalarına, getirdikleri turist başına 30 dolar destek sağlanacak.

Turist başına 30 dolar verilecek
16px
24px
26.09.2017 09:18
ABONE OLgoogle

Bakanlar Kurulu’nun Türkiye’ye Kruvaziyer Gemi ile turist getiren (a) grubu seyahat acentalarına destek sağlanması hakkında kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Karara göre, Türkiye’de kruvaziyer hizmeti verilen limanlara, bu kararın yayımlandığı tarihten başlamak üzere 31 Aralık 2017 tarihine kadar 750 ve daha fazla yolcu kapasitesine sahip kruvaziyer gemi ile turist getiren A grubu seyahat acentalarına, getirdikleri turist başına 30 dolar destek sağlanacak.

ÖDENEKTEN KARŞILANACAK

Acentaların bu karar kapsamındaki destek ödemesinden yararlandırılabilmeleri için kruvaziyer gemi ile turist getirdiklerini gösterir belgelerin bakanlığa ibrazı şartı aranacak.

Bu karar kapsamında sağlanacak desteğe ilişkin ödemeler bakanlık bütçesine konulan ödenekten karşılanacak.

Haksız yere ödemeye neden olanlar ile haksız yere ödemelerden yararlanmak üçere sahte veya içeriği itibarıyla gerçek dışı belge düzenleyen ve kulananlar hakkında cezai, hukuki ve idari işlem yapılacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde