Turgut Yılmaz icralık yalı davasıyla ilgili konuştu!

Turgut Yılmaz icralık yalı davasıyla ilgili konuştu!

Selahattin Beyazıt, Tekstilbank’a olan kredi borcunu ödemeyince banka, Beyazıt’ın yalısını icra yoluyla almıştı

Turgut Yılmaz icralık yalı davasıyla ilgili konuştu!
16px
24px
30.05.2013 07:43
ABONE OLgoogle

Selahattin Beyazıt, Tekstilbank’a olan kredi borcunu ödemeyince banka, Beyazıt’ın yalısını icra yoluyla aldı. Beyazıt’ın buna karşı Tekstilbank’a açtığı dava için Turgut Yılmaz ise “Fazladan iyilik yaptığım bir kişinin şerri” yorumunu yaptı. 

İşadamı Selahattin Beyazıt ile Tekstilbank arasındaki ’yalı davası’nın tarafı olan Tekstilbank’ın patronu Turgut Yılmaz, yaşananları “30 yıllık hukukumuz olan bir insana fazladan iyilik yapmanın şerri” olarak değerlendirdi. Tekstilbank, davada tanıklık yapan Şenol Değirmenci adlı şahıs hakkında da ‘yalan beyanda bulunduğu’ gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Galatasaray’ın eski başkanı Selahattin Beyazıt’ın Tekstilbank’a olan kredi borcunu ödemediği için Kandilli’de halen oturduğu Neslişah Sultan Yalısı’nın ‘icradan satışı’ sonrası başlayan kavgaya Tekstilbank’tan açıklama geldi. 

‘ELİNİZDEN GELENİ ARDINIZA KOYMAYIN’ 

Tekstilbank Başhukuk Müşaviri Nergis Güner, Beyazıt’a ait Kaksan Karasalı Kireç Sanayi’nin 9 Eylül 2009'da Tekstilbank’tan 5 milyon lira kredi aldığını dile getirerek altı ay sonra ilk taksidi başta olmak üzere ödeme sorunları yaşandığının altını çizdi. Güner, “5 Ocak 2012’ye gelindiğinde borç 8 milyon 215 bin liraya ulaşmıştı. Bu sırada defalarca Selahattin Beyazıt’a borcunu ödemesi yönünde uyarılar yapıldı. Yaşına hürmeten Beyazıt ziyaret edilerek durum bildirildi. Hatta Turgut Yılmaz da birkaç kez kendisini aradı. Ancak her defasında bize verdiği yanıt, 'Elinizden geleni ardınıza koymayın, ödemeyeceğim' oldu. Biz de alacağımızı tahsil edebilmek adına ipotek olarak verdiği yalıyı icradan satışa çıkardık” dedi.

Habertürk

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde