Turgut Özal'ın naaşı yeniden toprağa verildi

Turgut Özal'ın naaşı yeniden toprağa verildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ölümüne ilişkin iddiaların araştırılması için mezarı açılan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın naaşı, yeniden toprağa verildi.

Turgut Özal'ın naaşı yeniden toprağa verildi
16px
24px
05.10.2012 15:10
ABONE OLgoogle

 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ölümüne ilişkin iddiaların araştırılması için mezarı açılan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın naaşı, yeniden toprağa verildi. Defin işlemlerinin ardından açıklama yapan Ahmet Özal, 19 yıl önceki duyguların aynısını yaşadıklarını söyledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ölümüne ilişkin iddiaların araştırılması için mezarı açılan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın naaşı, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemelerin ardından tekrar toprağa verildi. Topkapı’da bulunan Anıt Mezar’daki defin törenine Özal’ın eşi Semra Özal, kızı Zeynep Özal ve oğlu Ahmet Özal’ın yanı sıra Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı da katıldı.

Özal’ın naaşının tekrar defnedilmesinin ardından açıklama yapan Ahmet Özal, 19 yıl önceki duyguları yaşadıklarını söyledi. Özal, “Tabii Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın verdiği karar üzerine mezarı açıldı. Gerekli çalışmalar devam ediyor. Tahmin ediyorum incelemeler birkaç gün ya da 2 ay sürer. Açıklamaları zamanı gelince savcı yapacaktır. Mezarın şekli biraz değişti. Üzerindeki mermerler kalktı, toprak ve çiçekler bizim kültürümüze daha uygun olduğunu düşündük. Tabii 19 sene önceki şeyi (acıyı) tekrar yaşadık. Çok zordu, kolay bir şey değil. Allah kimsenin başına böyle şeyler vermesin” dedi.

Basın mensuplarının “Herhangi bir öngörünüz var mı?” sorusuna Özal, “19 sene önce yapılan bir otopsi ile bugün ölen bir kişiye yapılan otopsi bir olmaz. Yaptığım araştırmalara ve aldığım bilgilere göre bazı maddelerin yok olacağı, bazı maddelerin kalacağı şeklinde yüzde 50 bir ihtimal veriyorum. Açıldığı zaman mezar birkaç organlarının olmuş olması hem mucize hem bir veri olarak Adli Tıp uzmanları tarafından söylendi. Sadece kemik ve saç değil, dokular, iç organları, hatta beyin ve karaciğerinin de olduğu söyleniyor. Ben daha büyük bir imkan olacağı kanaatindeyim” diye konuştu.

Ahmet Özal, Semra Özal’ın durumunu soran basın mensuplarına annesinin konuşacak durumda olmadığını ve defin işlemleri sırasında ağladığını söyledi.

Öte yandan Turgut Özal’ın naaşı defnedildiği sırada Anıt Mezar’a gelen bazı vatandaşların dua ettikleri görüldü.

 

 

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde