Tüm zamanların en hızlı Bentley'i

Tüm zamanların en hızlı Bentley'i

624 beygir gücünde 6 litrelik W12 bir motora sahip olan yeni Contitental GT Speed, selefinden 15 beygir daha güçlü

Tüm zamanların en hızlı Bentley'i
16px
24px
23.08.2012 08:48
ABONE OLgoogle

Geliştirilip güçlendirilerek geçtiğimiz haftalarda basının karşısına çıkartılan yeni en hızlı Bentley için sipariş alınmaya başlandı. 624 beygir gücünde 6 litrelik W12 bir motora sahip olan yeni Contitental GT Speed , selefinden 15 beygir daha güçlü.

Önceki versiyonda 750 Nm olan maksimum torku ise 800 Nm olarak açıklandı. Gücü artan, torku yükselen ve daha hızlanan yeni Contitental GT Speed'in yakıt tüketimi ise sadece saatte 14.5 litre

Sıfırdan 100 kilometre/saat hıza 4,2 saniyede tamamlayan Continental GT satte 330 kilometre /saat son sürate ulaşabiliyor. Continental GT Speed, Bentley’nin çift turbo beslemeli 6,0 litrelik W12 motorunun geliştirilmiş bir versiyonunu ve yeni, yakın oranlı bir ZF 8 vitesli otomatik şanzıman kullanıyor.

Tüm zamanların en hızlı Bentley'i Continental GT Speed fabrika verilerine göre 100 kilometrede 14.5 litre ortalama yakıt tüketimi değerine sahip. Aracın kilometredeki karbondioksit emisyonu ise 338 gram.

Daha yüksek performansa uyumlu olarak, Bentley şasiyi sıkılaştırmış ve havalı süspansiyondaki bazı parçaları geliştirmiş. Bentley’e göre sonuçta araç daha sportif ve keyifli bir sürüşe, daha sağlam bir yol tutuşuna ve çevikliğe kavuşmuş.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde