‘Tüm ürünlere indirim’ afişleri yasaklanıyor

‘Tüm ürünlere indirim’ afişleri yasaklanıyor

Reklam Kurulu, “Tüm ürünler yüzde 50- 60-70” ifadesini “yanıltıcı” buldu

‘Tüm ürünlere indirim’ afişleri yasaklanıyor
16px
24px
20.08.2015 05:06
ABONE OLgoogle
Tüketicileri “yanıltıcı ve aldatıcı” ilan ve reklamlara yönelik yaptırım kararlarıyla öne çıkan Reklam Kurulu, mağaza vitrinlerindeki “yanıltıcı indirim” afişlerini de affetmedi.

Kurul, mağazalarda sık sık rastlanan “Tüm ürünler yüzde 50- 60-70” ifadesini “yanıltıcı” buldu. Kurul, bu tür afişlerin tüm ürünlerin bu oranlarda indirimli olduğu algısını yarattığını belirterek, afişin durdurulmasına hükmetti.

YANILTICI BULUNDU

Hemen her mağaza vitrininde sıklıkla rastlanan indirim afişi, Reklam Kurulu’na şikayet edildi. Kurul, şikayet üzerine, bir AVM’deki Türkiye’nin ünlü giyim mağazalarından birinin vitrininde yer alan “Tüm ürünler yüzde 50-60- 70” afişini incelemeye aldı.

Kurul, mağaza girişinde yer alan tanıtımlarda tüm ürünlerde indirim olduğu ifadesine yer verilmesine rağmen söz konusu indirimin yeni sezon ürünlere uygulanmadığı tespit edildi. 

Kurul kararında mağazadaki tüm ürünlerde yüzde 50-60 ve 70 oranlarında indirim olduğu algısı yaratıldığına dikkat çekilerek, tanıtım materyallerinin yanıltıcı nitelikte olduğu belirtildi.

Kurul, söz konusu firmaya, Ticari Reklam Yönetmeliği ile Tüketici Kanunu uyarınca reklam durdurma cezası verilmesini kararlaştırdı. (Habertürk)
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde