Tüm servetini nereye bıraktı?

Tüm servetini nereye bıraktı?

Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel’in geçtiğimiz ocak ayında 93 yaşında vefat eden eşi ve işadamı Nusret Arsel’in, sağlığında 7 ayrı vasiyetname düzenlediği ortaya çıktı

Tüm servetini nereye bıraktı?
16px
24px
05.12.2014 06:56
ABONE OLgoogle
Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel’in geçtiğimiz ocak ayında 93 yaşında vefat eden eşi ve işadamı Nusret Arsel, son vasiyetnamesinde, 4 gayrimenkulünü, tüm hisse senetlerini, şirket hisselerini, lira, döviz, bono, fon gibi birikimlerini Vehbi Koç Vakfı’na bıraktı.

Mülkiyeti vakfa kalan İstanbul Bebek’te 3, Maçka’da 1 gayrimenkulünün yaşam boyu kullanım hakkı ise, işadamının 58 yıllık hayat arkadaşı Semahat Arsel’de olacak. Kardeşi Çelik Arsel’e 500 bin dolar bırakan Nusret Arsel, toplam 200 bin doların da kendisinin belirlediği kişilere, yine kendisinin belirlediği yöntemle dağıtılmasını vasiyet etti.

7. VASİYETNAME UYGULANDI

Nusret Arsel’in, sağlığında 7 ayrı vasiyetname düzenlediği ortaya çıktı. Çocuksuz olarak hayata gözlerini yuman Arsel geride yasal mirasçı olarak erkek kardeşini ve ‘Semoş’ diye hitap ettiği 58 yıllık hayat arkadaşı Semahat Arsel’i bıraktı. Nusret Arsel’in ölümünün ardından vasiyatnameleri İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi’nde okundu.

Mahkeme işadamının “Bundan evvel yapmış olduğum vasiyetler geçersizdir. Son arzularımı ihtiva eden vasiyetname budur” ifadesini dikkate alarak, farklı tarihlerde düzenlenen 7 vasiyetnameden sonuncusunun yerine getirilmesine karar verdi. Koç Ailesi’nin ikinci kuşak temsilcisi Semahat Arsel’in eşi Dr. Nusret Arsel, iş dünyasının en kibar temsilcilerinden biriydi.

Babası Koç Ticaret’te iş bulduğunda henüz 10 yaşındaydı. Paris’te doktorasını yaptıktan sonra iş talebi Çalışma Bakanlığı tarafından reddedilen Nusret Arsel, Vehbi Koç’un isteğiyle 1953 yılında genel müdür yardımcısı olarak Koç Ticaret ailesine katılmış, 3 yıl sonra da Vehbi Koç’un büyük kızı Semahat Arsel ile evlenmişti.

Hayati Arıgan/Habertürk
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde