Tülay Babuçcu'dan olay: Bizans dostu kahpe İnönü

Tülay Babuçcu'dan olay: Bizans dostu kahpe İnönü

AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu’nun Twitter’da yaptığı bir paylaşım büyük tepki çekti. B

Tülay Babuçcu'dan olay: Bizans dostu kahpe İnönü
16px
24px
27.02.2015 06:25
ABONE OLgoogle
AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu’nun Twitter’da yaptığı bir paylaşım büyük tepki çekti. Başka bir kullanıcının ‘Bizans dostu kahpe İnönü’ başlıklı mesajını paylaşan Babuşçu tepkiler üzerine paylaşımını sildi. Babuşçu TBMM’de de özür diledi. Bu sırada Meclis Genel Kurul Salonu’ndan gerginlik yaşandı

Ak Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu, Cumhuriyetin “reklam arası” olduğu şeklindeki büyük tepki çeken Twitter mesajının ardından çok tartışılacak yeni bir paylaşımda bulundu. AK Parti’den yeniden aday adayı olan Babuşçu, “BAŞKAN RTE” adlı Twitter kullanıcısının “Bizans dostu kahpe İsmet İnönü” başlıklı tweetini paylaştı.

Babuşçu’nun paylaştığı Twitt’te, Dr. Mehmet Hakan Sağlam’ın yazdığı öne sürülen şu mesaj yer aldı:

“Masa başında toprak nasıl kaybedilir içimizdeki hainleri anlatalım; Lozan Barış Antlaması madde 129: Türk hükümetince Anzak (Arıburnu) bölgesindeki toprak parçaları İngiliz İmparatorluğuna bırakılacaktır... Evet, uğruna 253 bin şehit verdiğimiz Arıburnu İsmet İnönü tarafından İngiltere toprağı haline getirilmiştir. Gelibolu Arıburnu sahilinde Türk devleti asker bulunduramaz, hiçbir şey inşa edemez. İnanmayan Geziciler, ulusalcılar, CHP’liler Lozan Antlaşmasının 129. maddesini okusun da Lozan’ın başarı mı yoksa hezimet mi olduğunu öğrensin. Cumhuriyetin lider sultası Lozan’da; Suriye, Mısır, Irak, Filistin, Kudüs, Yemen, Cezayir, Libya, 12 Adalar ve Balkanları verip geldi.”

TWEETİ SİLDİ

Babuşçu’nun bu paylaşımı büyük tepki çekti. Haberin internet üzerinden yayılmasının ardından özellikle sosyal medyada Babuşçu’ya yönelik sert eleştiriler paylaşıldı.

Tülay Babuşçu eleştiriler üzerine yaptığı paylaşımını hesabından sildi.

TBMM’DE ÖZÜR DİLEDİ

Babuşçu'nun twitter'da retweet ettiği "Bizans dostu Kahpe İsmet İnönü" başlıklı mesaj Meclis'i karıştırdı.

Muhalefetten ve iktidardan gelen tepkiler üzerine Tülay Babuşçu Genel Kurul’da söz alarak özür diledi. Babuşçu, “Biraz önce çok farkına varmadan yaptığım bu retweetle ilgili gerek CHP grubundan gerekse Meclisimizin ve Cumhuriyetimizin kurucu başkanlarından Sayın İsmet İnönü’den, başlığı fark etmeden resim odaklı paylaştığım, daha doğrusu retweetle yaptığım konuyla ilgili, tümüyle ilgili, hem başlık hem içerikle ilgili özürlerimi sunuyorum. Cidden herhangi bir kastım yoktu, dikkatsizlik sonucu olmuştur.

Huzurlarınızda Sayın İsmet İnönü’yü tekrar rahmetle anıyorum, ruhu şad olsun ve tekrar Cumhuriyetimizin kurucusu için hepinizden özür dilerim” diye konuştu.



GERGİNLİK YAŞANDI

Ardından CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes’in sözleri üzerine gerilim yaşandı. CHP’liler ile AK Partililer birbirinin üzerine yürürken, bazı AK Partililer Özkes’e “Sahtekar. Sahtekar hoca. Dincibaşı” diye bağırdılar. Partili arkadaşlarınca uzaklaştırılan Özkes de “Kahpelik yapmayın” diye karşılık verdi.

CHP’DEN SERT TEPKİ: BU YAPILAN HAİNLİK

Türkiye'nin İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'ye hakaret eden tweete, CHP'den tepki sert oldu.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "Ömrü cephelerde geçmiş, hayatını hiçe sayarak, bu yurt ve halk uğruna mücadele etmiş bir milli kahramana kahpe demek, ihanettir, hainliktir" dedi. Erdoğdu, AKP'nin de bu paylaşım konusunda milletvekili Babuşçu hakkında harekete geçmesini beklediklerini vurgulayarak, "AKP'den bu paylaşıma disiplin cezası bekliyoruz. Aksi halde AKP de bu suçun koruyucusu ve iştirakçisidir" dedi.

HAYRİ İNÖNÜ: KOLAYSA ATATÜRK’E LAF ATSINLAR

İsmet İnönü'nün torunu Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu'nun sosyal medya paylaşımı üzerine hurriyet.com.tr'ye bir açıklamada bulundu.

İnönü, "Kale bile almıyorum. Değersiz, palavra çünkü. Reklam arasında kendi reklamını yapıyor. Tekrar aday olmak istiyor her halde. Dönüp dolaşıp İnönü’ye laf atıyorlar. Atatürk’e laf atamıyorlar çünkü. Kolaysa Atatürk’e laf atsınlar bakalım" diye konuştu.

TAHA AKYOL: LOZAN’A GİDERKEN İSTANBUL İŞGAL ALTINDAYDI

AK Partili Tülay Babuşçu’nun Twitter’da İsmet İnönü ve Lozan Anlaşması hakkında ağır ifadeler içeren paylaşımda bulunmasını, yayınlandığı dönemde büyük ilgi çeken ‘Bilinmeyen Lozan’ kitabının yazarı ve aynı adlı belgeselin yapımcısı Hürriyet Yazarı Taha Akyol yorumladı.

Taha Akyol, tartışma yaratan paylaşımı şu sözlerle yorumladı:

Lozan hakkında veya bilgi gerektiren herhangi bir konuda bilimsel nitelikte tek broşür bile okumadan böyle büyük laflar etmek, artık eskiyen bir zihniyet sorunudur. Lozan hakkında değerlendirme yapabilmek için en azından Birinci Dünya Savaşı tarihini, 1919 Paris Konferansı ve Sevr Antlaşmasını, Milli Mücadele’yi okumuş olmak gerekir.

Bu yetmez, 8 cilt halinde yayınlanmış olan Lozan tutanaklarını, o sırada İngiliz ve Fransız politikalarının ne olduğunu, kapitülasyonların tarihini ve Lozan’da nasıl kaldırıldığını bilmek gerekir. Bırakın “bilmeyi”, bu sorunların adını bile duymamış olanlar bilgisizce, ideolojik taassupla ahkâm kesiyorlar?

Lozan’da Anzak Mezarının kabulü, bir hakimiyet devri değil, özel bir hukuk düzenlemesidir. Orası İngiliz askerlerinin mezarlarına ayrılmış Türk toprağıdır. Hele Lozan’da “Suriye, Mısır, Irak, Filistin, Kudüs, Yemen, Cezayir, Libya, 12 Adalar ve Balkanları verip geldiğimizi”  söylemek, ancak özel eğitimle sağlanabilecek bir bilgisizliktir.

Bunların bir kısmı 2. Abdülhamid zamanında; bir kısmı İttihatçılar zamanında kaybedilmişti.

“Lozan’a giderken”, İstanbul bile işgal altındaydı, Lozan’da kurtarıldı İstanbul.

Bilgisizliğin cüreti son derece hüzün vericidir.

PEKİ O MADDE NE DİYOR

Tülay Babuşçu’nun paylaşımında yer alan 129. Maddenin, 128. madde incelenmeden anlaşılamayacağını söyleyen tarihçi Sinan Meydan, tweette yer alan ifadelere tepki göstererek, “ortada Babuşçu’nun dediği gibi bir toprak kaybı veya toprak verilmesi söz konusu değildir. Yapılan uluslar arası hukuka uygun olarak ölen askerlere mezarlık ve anıt yapılması için yer verilmesidir. Bu toprakların egemenliği denetimi Türkiye’nin elindedir” dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde