Tuğrul Türkeş, bakanlığa 'evet' dedi, MHP'den ihraç ...

Tuğrul Türkeş, bakanlığa 'evet' dedi, MHP'den ihraç ...

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bakanlık teklifiyle ilgili MHP'de büyük bir sürpriz yaşandı.

Tuğrul Türkeş, bakanlığa 'evet' dedi, MHP'den ihraç ...
16px
24px
26.08.2015 15:03
ABONE OLgoogle
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bakanlık teklifiyle ilgili MHP'de büyük bir sürpriz yaşandı. MHP'nin kurucu ismi Alparslan Türkeş'in oğlu MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Başbakan Davutoğlu'nun bakanlık teklifine 'evet' dedi.

Ankara kulislerine göre Türkeş, Başbakan Yardımcısı olacak. MHP'de teklif götürülen bir diğer isim Kenan Tanrıkulu ise, teklifi reddederek partisindeki görevinden istifa ettiğini açıkladı. MHP'li Meral Akşener de bakanlık teklifini kabul etmedi. CHP'den Deniz Baykal, Erdoğan Toprak ve İlhan Kesici bakanlık teklifini reddederken, HDP'den Müslüm Doğan ve Levent Tüzel 'evet' yanıtı verdi.

KABUL EDEN İSİM: ANKARA MİLLETVEKİLİ TUĞRUL TÜRKEŞ

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun resmi yazı ile geçici seçim hükümetine davet ettiği MHP Kurucu Genel Başkanı rahmetli Alparslan Türkeş’in Ankara Milletvekili oğlu Tuğrul Türkeş, çağrıya olumlu yanıt verdi. Türkeş aynı şekilde yazılı olarak bakanlık teklifini kabul ettiğini başbakanlığa bildirdi. 

DAVUTOĞLU, TÜRKEŞ'İ ARADI

Gelen olumlu yanıt üzerine Türkeş’i telefonla arayan Başbakan Davutoğlu, teşekkür etti. Davutoğlu, Türkeş’e telefonda yaptığı konuşmada “Teklifi kabul ettiğiniz için ve Anayasal bir talep olan yazıya bu şekilde yanıt verdiğiniz için ve gösterdiğiniz devlet adamlığı sebebi ile size ayrıca teşekkür ediyorum” sözleriyle hükümette yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Davutoğlu, Türkeş’le önümüzdeki günlerde bakanlar kurulu içerisinde kendisi ile ilgili nasıl bir görevlendirme yapılacağı hususunda bir araya gelecek.

GÖREVİ BELLİ OLDU

Tuğrul Türkeş'e kabinede hangi koltuğun verileceği de belli oldu. Ankara kulislerine göre Türkeş, Başbakan Yardımcısı olacak.

DEVLET BAHÇELİ NE DEMİŞTİ

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün gazetecilere yaptığı açıklamada MHP'ye bakanlık teklif edilmesiyle ilgili "Bizim partililerimiz yoktur. Dava arkadaşlarımız vardır. Dava ne alınır, ne satılır" yanıtını vermişti.

TUĞRUL TÜRKEŞ KİMDİR

Alparslan Türkeş’in oğlu MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in oğlu olan Yıldırım Tuğrul Türkeş, 1954'te İstanbul'da doğdu. MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Türkeş, Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümünü bitirdi. Ticaret Bakanlığında Basın Danışmanlığı, Ortadoğu gazetesinde Yönetim Kurulu Başkanlığı, Akşam ve Son Havadis gazeteleri ile Yeni Harman haftalık dergisinde köşe yazarlığı yaptı. PETKİM AŞ ve TC Kalkınma Bankasında Yönetim Kurulu Üyeliği, Ataköy Otelcilik AŞ'de Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Medikal, sigortacılık ve uydudan görüntüleme konuları ile faaliyet gösteren çeşitli şirketlerde yönetici ve ortaklık yaptı. Aydınlık Türkiye Partisi Kurucu Üyeliği ve Genel Başkanlığı görevini üstlendi.

Tuğrul Türkeş disipline sevkedildi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bakanlık teklifini kabul eden Tuğrul Türkeş disipline sevkedildi.

Ahmet Davutoğlu'nun mektupla yaptığı bakanlık teklifine "evet" diyen MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, kesin ihraç talebiyle disipline sevkedildi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın CNN Türk'e telefonla bağlanarak; "Tuğrul Türkeş'in partiyle bağı kesildi, ilişkileri askıya alındı" dedi. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde