Tuğla otomobil kaç bin dolara satılık?

Tuğla otomobil kaç bin dolara satılık?

Başkentte dışı tamamen tuğla kaplı 1976 model otomobili gören vatandaşlar şaşkınlığını gizleyemedi. Tasarımcısının Tuğladol ismini verdiği otomobili bir vatandaş fırına benzetti.

Tuğla otomobil kaç bin dolara satılık?
16px
24px
29.06.2015 10:41
ABONE OLgoogle
Mehmet Göktuğ Türkoğlu isimli iç mimar 1976 model Anadol marka bir otomobil alarak dışını tuğla ile kapladı. İki ay süren otomobil yapımında 2 kişi görev aldı.

Tuğladol adını verdiği otomobili işi gereği reklam amaçlı tasarladıklarını belirten Türkoğlu, aracı 17 bin dolar fiyatla internette satışa çıkardı. 13 bin dolarlık bir teklifin geldiğini ancak satmadıklarını kaydeden Türkoğlu, 17 bin dolar getirene aracı satacağını söyledi.

Aracın dünyada tek olduğunu ve araç üzerinde büyük emek harcadıklarını vurgulayan Türkoğlu, 17 bin doların az olduğunu söyledi.

Türkoğlu, kaplamanın araca 200 kilo ağırlığında bir yük bindirdiğini paylaşarak, aracın saatte 120 kilometre hızla gidebildiğini aktardı. Yakın zamanda başka bir projeyi paylaşacaklarını vurgulayan Türkoğlu, vatandaşların ilgisinden memnun olduklarını ifade etti. 


"ARABADAN ÇOK FIRINA BENZİYOR"

Arabayı Ankara’nın göbeği Kızılay’da gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi. Araçla fotoğraf çektiren çok sayıda vatandaş, araca dokunarak kaplamanın tuğla olduğundan emin olmak istedi.

Bir kadın vatandaş aracın daha çok bir fırına benzeterek, emeğe saygıdan dolayı 50 bin lira verilebileceğini söyledi. Bu tarz bir arabaya sahip olmak istediğini söyleyen bir vatandaş, araca 15 bin lira fiyat biçti. Bir vatandaş araç için "Kaya gibi araba diyorlar ya işte o, bu" diyerek aracı zengin olsa koleksiyonunda bulundurmak istediğini söyledi.
 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde