Trump tweet attı: Pastör Brunson için baskı yaptık iması

Trump tweet attı: Pastör Brunson için baskı yaptık iması

Türk yargısının ABD'li rahip Andrew Brunson'ın serbest kalmasının yolunu açan kararının hemen ardından ABD Başkanı Donald Trump tweet attı.

Trump tweet attı: Pastör Brunson için baskı yaptık iması
16px
24px
12.10.2018 13:56
ABONE OLgoogle

Washington ile Ankara arasındaki krizi derinleştiren ABD'li pastör Andrew Brunson'ın 2 yıllık tutukluluğunu sona erdiren yargı kararının ardından, Başkan Donald Trump, Twitter'da değerlendirmelerde bulundu.

'BASKI YAPTIK' İMASI

Evanjelist pastör serbest bırakılana dek Türkiye'ye yaptırım uygulamaya başlamış olan Trump, ilkin "Pastör Brunson'la ilgili çok çalıştık" mesajını paylaştı.

Ardından "Düşüncelerim ve dualarım Pastör Brunson ile birlikte, tez zamanda sağ salim eve dönmesini umuyoruz" diye ekledi.

?Üçüncü mesajında büyük harflerle "Pastör Brunson şimdi serbest bırakıldı. Tez zamanda evde olacak" dedi.

KASIM AYINDAKİ SEÇİMLER ÖNCESİ EVANJELİST HESAPLAR

Ekim 2016'da 'terör' suçlamalarıyla yakalanan Brunson'ın serbest bırakılması için Trump yönetimi son aylarda her türlü araca başvurarak seferber olmuştu.

Seferberliğin şiddetinde, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in de Evanjelist tarikatının üyesi olması önemli rol oynamıştı. Kasım ayındaki ABD ara seçimlerinde, Evanjelist oylar belirleyici rol oynayacak.

PENCE: TRUMP'IN GÜÇLÜ LİDERLİĞİ SAYESİNDE

Pence de mahkeme kararının ardından şöyle tweetledi:

"Pastör Andrew Brunson eve geliyor! @POTUS Trump'ın güçlü liderliği ve milyonlarca Amerikalının sarsılmaz duaları sayesinde bu masum inanç adamı tez elden evde olacak!"

'TANRI'YA TEŞEKKÜR'

Başkan Yardımcısı şöyle devam etti:

"Dualarımıza yanıt verdiği için Tanrı'ya teşekkür ediyoruz ve Dışişleri Bakanlığı ile Bakan Pompeo'nun Pastör Brunson ve ailesini bu zor zamanda destekleme çabalarını takdir ediyoruz.

Eşim ve ben Pastör Brunson ve cesur eşi Norine'i ABD'ye dönüşlerinde karşılamayı dört gözle bekliyoruz."

İLK KEZ TÜRKİYELİ BAKANLARA YAPTIRIM

Trump'ın 26 Temmuz'daki "Brunson uzun zamandır gözaltında tutulduğu için Türkiye'ye geniş çaplı yaptırımlar uygulayacağız" açıklamasının ardından Türkiye'nin Adalet ve İçişleri Bakanlarına yaptırım açıklanmıştı.

Bu ABD-Türkiye ilişkileri açısından bir ilk olmuştu. Buna yaptırım niteliği taşıyan başka kararlar izlemişti.

?ref_src=twsrc%5Etfw">12 Ekim 2018
?ref_src=twsrc%5Etfw">12 Ekim 2018
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde