Trump'tan General Motors CEO'suna talimat: Fabrika bir an önce açılsın

Trump'tan General Motors CEO'suna talimat: Fabrika bir an önce açılsın

ABD Başkanı Donald Trump, Ohio fabrikasındaki üretime ara veren General Motors'a (GM) "Umurumda değil, bir an önce açılmasını istiyorum" diye seslendi.

Trump'tan General Motors CEO'suna talimat: Fabrika bir an önce açılsın
16px
24px
18.03.2019 13:52
ABONE OLgoogle

Trump, Opel'in eski sahibi olan General Motors'un CEO'su Mary Barra ile görüştüğünü duyurdu.

Twitter hesabından açıklama yapan Trump, "Ülkedeki her şey patlama yaparken fabrikanın kapalı olmasından mutlu değilim. Barra'ya bu fabrikayı satacak mı yoksa çabucak bir şeyler yapacak mı diye sordum. O da UAW'yi (United Automobile, Aerospace and Agricultural Implement) suçladı. Benim umurumda değil, bir an önce açılmasını istiyorum!" dedi. 

?Şirket ise yaptığı açıklamada, "UAW bu üretim tesisinin ne olacağına karar verecek. Fabrikayı tekrar açmak için tüm ortaklarımızla konuşmaya açığız ancak şu anki odağımız tüm çalışanlarımız üzerinde toplanıyor" ifadelerine yer verdi.

Lordstown'da 1966 yılında açılan tesis, Kuzey Amerika'da yer alan ve kapatılması düşünülen beş fabrikadan ilki olmuştu. General Motors Cruze üretimiyle bilinen tesiste 6 Mart'ta üretime ara verildi, üretim Meksika ve diğer ülkelerdeki fabrikalara kaydırıldı.

General Motors, Lordstown fabrikasındaki 400 çalışanına farklı lokasyonlarda çalışmaları için teklifte bulundu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde