Trump'tan Alibaba'ya KOBİ'ler için müthiş öneri

Trump'tan Alibaba'ya KOBİ'ler için müthiş öneri

20 Ocak'ta ABD başkanlığı görevini devralacak Donald Trump, Çinli e-ticaret devi Alibaba'nın Başkanı Jack Ma ile görüştü. Alibaba sözcüsü Bob Christie, her şirketin bir kişi istihdam etmesini öngören bu plana göre ABD'de 1 milyon kişilik istihdam yaratılacağını söyledi

Trump'tan Alibaba'ya KOBİ'ler için müthiş öneri
16px
24px
11.01.2017 05:40
ABONE OLgoogle

Çin'in dev e-ticaret ortamı Alibaba Group'un başkanı Jack Ma, ABD başkanı seçilen Donald Trump'a, Çinli tüketicilere mal satabilecek bir milyon küçük Amerikan şirketini platforma dahil edeceğini söyledi.

Alibaba sözcüsü Bob Christie, her şirketin bir kişi istihdam etmesini öngören bu plana göre ABD'de 1 milyon kişilik istihdam yaratılacağını söyledi.

Trump ve Ma New York'taki Trump Tower'da yaptıkları görüşmeden birlikte çıktıktan sonra Trump gazetecilere "harika bir görüşme" yaptıklarını söyledi. Ma da Trump için "akıllı" ve "açık fikirli" sıfatlarını kullandı.
 
Ma, özellikle ABD'nin orta batı bölgesindeki küçük çiftçi ve küçük tekstil üreticilerinin Alibaba üzerinden Çin pazarına girebilmeleri konusunu görüştüklerini söyledi. Alibaba'nın Tmall adlı Çince web sitesi, satıcıyla tüketiciyi internet üzerinden buluşturuyor. Tmall kullananlara sanal vitrinler ve ödeme portalları da sunuyor.

Trump seçim kampanyası sırasında sıklıkla Çin'i hedef almış ve ABD'deki istihdam kayıpları için bu ülkeyi suçlamıştı. Çin mallarına yüzde 45 oranında gümrük vergisi getireceğini söyleyen Trump, başkan olduğu gün Çin'i "kur manipülatörü" olarak ilan edeceğini de söylemişti. Ma'nın, Çin'i yöneten Komünist Parti'nin en üst düzeydeki isimleriyle yakın ilişki içinde olduğu biliniyor.

ABD'nin borsa ve sermaye piyasalarını denetleyen SEC (Securites and Exchange Commision) kurumu Alibaba'nın muhasebe işlemleri hakkında halen bir soruşturma yürütüyor. Trump'ın SEC başkanlığı için düşündüğü isimlerin önde gelenlerinden Jay Clayton, Alibaba'nın birincil halka arzında görev almıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde