Trump korkusu: Google çalışanlarını acele çağırdı

Trump korkusu: Google çalışanlarını acele çağırdı

Google, ABD Başkanı Donald Trump'ın mülteci ve göçmenlerin ülkeye girişini sınırlandıran kararı sonrası çalışanları ABD’ye geri çağırdı

Trump korkusu: Google çalışanlarını acele çağırdı
16px
24px
30.01.2017 05:22
ABONE OLgoogle

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz hafta “terörle bağlantılı olduğu düşünülen” yedi Müslüman ülkeden gelenlerin hiçbir koşulda ülkeye alınmamasını istemişti.

Trump, İran, Irak, Suriye, Yemen, Sudan, Somali ve Libya’dan gelenlerin ülkeye girişini yasaklamaya hazırlandıklarını açıklamıştı.

Bağımsız yargının önemi: Mahkemeden Trump'a büyük darbe

Trump’ın açıklamalarının ardından, Google yaptığı açıklama ile, söz konusu bölgelerde tatilde olan çalışanlarının acilen ABD’ye geri dönmesini istedi.

Trump'ın kararını duyan gözyaşlarına boğuldu

ABD Başkanı’nın kararını değerlendiren Google CEO’su Sundar Pichai, “Trump’ın son hamlesi 100’den fazla teknoloji şirketini etkiledi” dedi.
 
‘YETENEKLİ İNSANLARIN GİRİŞİ ENGELLENDİ’

İsmi geçen ülkelerde doğan ve Google’da çalışmak için Amerika’ya gelenlerden bazılarının şu an yıllık izinleri sebebiyle ülkelerinde olduğu belirtildi.

Donald Trump'a karşı 16 eyaletten ortak kınama!

Google yöneticileri, tatilde olan çalışanlarının herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için derhal Amerika’ya çağırdıklarını kaydetti.

Yetkililer, alınan bu kararın, yetenekli insanların Amerika’ya gelmesinin önünde büyük bir engel olduğunun da altını çizdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde