Trump’ın danışmanı acı gerçeği itiraf etti: Amerika saklıyor

Trump’ın danışmanı acı gerçeği itiraf etti: Amerika saklıyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın korona virüsle mücadelede en yakınındaki isimlerden Dr. Anthony Fauci, ülkede salgında hayatını kaybedenlerin sayısının resmi rakamlara göre daha yüksek olabileceğini söyledi.

Trump’ın danışmanı acı gerçeği itiraf etti: Amerika saklıyor
16px
24px
13.05.2020 12:52
ABONE OLgoogle

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı ve Beyaz Saray Danışmanı Dr. Anthony Fauci, ABD’de korona virüsten hayatını kaybedenlerin sayısıyla ilgili acı gerçeği itiraf etti. Fauci, hayatını kaybedenlerin sayısının, açıklanan resmi rakamlardan daha yüksek olabileceğini söyledi.

Dr. Anthony Fauci, Amerikan Senatosu Sağlık, Eğitim, Çalışma ve Emeklilik Komisyonu üyelerinin sorularını video konferans yöntemiyle yanıtladı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, kısa süre önce Demokrat Parti’nin başkan adaylığı yarışından çekilen Vermont Senatörü Bernie Sanders, Fauci’ye, ABD’de corona virüsünden ölenlerin sayısının doğru olup olmadığını ve bu sayının yüzde 50 fazla olması ihtimalinin ne olduğunu sordu.

Anthony Fauci bu soruya, “Çoğumuz ölü sayısının, muhtemelen açıklanan resmi rakamdan fazla olduğunu düşünüyoruz” yanıtını verdi.

FAUCI: İNSANLARIN BAZILARI EVLERİNDE HAYATINI KAYBETMİŞ OLABİLİR

Fauci, özellikle New York’ta salgının sağlık sistemini zorladığını, corona virüsünün neden olduğu Covid-19 hastalığı sonucu bazı insanların evlerinde hayatlarını kaybetmiş olabileceklerini söyledi.

Salgında “ikinci dalga” ihtimalinin gözardı edilmemesi gerektiğini vurgulayan Fauci, “Önümüzdeki aylarda virüsü kontrol altına alabilsek dahi, virüsün gezegenin bir yerinde görülmesi ve tekrar karşımıza çıkması olası” dedi.

“EKONOMİK FAALİYETLERİ BAŞLATMANIN CİDDİ SONUÇLARI OLUR”

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Dr. Anthony Fauci, senatörlerin sorularını yanıtlarken, eyalet yönetimlerimi de ekonomik faaliyetleri gereğinden daha hızlı başlatmamaları konusunda uyardı.

“Bunun ciddi sonuçları olur” diyen Fauci, en az sekiz potansiyel corona virüsü aşısının da denendiğini söyledi. Fauci, denemelerin başarıyla sonuçlanması halinde, aşının bu yıl içerisinde sonbahar ya da kış mevsiminde kullanılabileceğini belirtti.

Korona virüsünün en çok can aldığı ülke olan ABD’de resmi rakamlara göre ölü sayısı 82 bini aştı. Ülkede Salı günü ölü sayısında belirgin bir artış gözlemlenmiş, 24 saat içinde bin 894 kişi hayatını kaybetmişti

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde